După ce termină cu drumurile, / Ile va lua în calcul şi...

După ce termină cu drumurile, / Ile va lua în calcul şi repararea podului de pe Valea Lupşească

Timp de citire: 2 minute
A fost îndeajuns o viitură ca lumea, pentru ca podul de beton din partea de jos a Văii Lupşeşti din Vulcan să-şi piardă unul dintre „umeri”.
Era oarecum de înţeles
asta dacă era vorba despre vreun amărât de podeţ antic, aflat acolo înainte de venirea barabelor. Numai că podul acesta a fost montat acum doi-trei ani. Nu mai mult. Ştiu, fiindcă am fost acolo şi am tras mai multe fotografii cu obiectivul aflat în construcţie. Au muncit bărbaţii cei de la ajutorul social, coordonaţi de cineva din primărie.
Partea de la deal
a podului, prevăzută cu gabioane pe ambele părţi, a rămas la locul ei. S-a dus într-o rână cealaltă margine. Mai întâi a căzut o margine, apoi, marţi, a doua. Fără să fie specialistă în astfel de construcţii, tanti Maria Iordache, o bătrânică pe care am întâlnit-o acolo, a dat verdictul: „Nu se întâmpla asta dacă punea piatră şi pe partea cu garajele!”. Marţi, femeia a venit dis de dimineaţă, ca să continue ceea ce începuse cu o zi în urmă.
Mai întâi a scos 
din garaj tot mâlul cu care o pricopsise apa ieşită din matca pârâului. L-a încărcat, puţin câte puţin, într-un recipient şi, cu căruciorul, l-a depozitat într-un loc în care nu deranjează pe nimeni. Apoi s-a pus pe strâns lemnele aduse tot de apă. Despre acestea bătrânica crede că vin din gospodăriile unor cetăţeni care-şi au casele pe marginea pârâului. S-ar părea, tot din spusele dumneaei, ca de gunoaiele care umplu vadul pârâului să nu fie străini deloc unii locuitori de pe porţiunea de drum aflată dincolo de pod.
Modul în care a fost conceput
şi, apoi, construit podul acesta îi nemulţumeşte pe cei nevoiţi să-l folosească. Unii zic că a fost făcut în grabă şi numai ca primăria să scape de gura oamenilor de pe Valea Lupşească. I-am spus asta lui Gheorghe Ile, iar primarul a promis că va lua el însuşi problema în mână. Să termine, mai întâi, cu drumurile afectate de ape, după care o să vadă ce se poate face şi cu podul.
Valea Lupşeşti din Vulcan – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii