După ce le-a dublat suma de bani pentru gunoi / Ile şi-i...

După ce le-a dublat suma de bani pentru gunoi / Ile şi-i i-a pus în cap pe comercianţii vulcăneni

Timp de citire: 2 minute
Într-un comentariu postat la articolul în care relatam despre nemulţumirea comercianţilor vulcăneni în urma dublării sumei lunare pe care trebuie s-o achite pentru ridicarea gunoiului, cineva pitit în spatele unui pseudonim îmi reproşa că, în materialul scris, îi pomenisem doar pe doi-trei comercianţi liberali. 
Conform părerii sale,
ar fi trebuit amintiţi şi alţii. Pe care mi i-a sugerat cu numele. Nu ştiu dacă a citit sau nu răspunsul meu. Eu am vorbit doar despre cei cu care am discutat. Nu am uitat, desigur, să-i fac cunoscut că nici alţi oameni de afaceri vulcăneni, chiar de alte culori politice, simpatii sau fără apartenenţă la vreun partid, nu sunt încântaţi şi nu nutresc deloc, din punctul acesta de vedere, gânduri de recunoştinţă sau de mulţumire, pentru majorarea nejustificată a preţului la gunoi, făcut de către administraţia publică locală vulcăneană.
Iar acest lucru poate
fi constatat în rubricile tabelelor pe care, în cursul săptămânii trecute şi ieri, au semnat peste o sută şi ceva de proprietari de spaţii comerciale sau ateliere de producţie. Cel care a umblat din magazin în magazin, ca să le prezinte demersul şi să-i convingă să semneze a fost consilierul local Dănuţ Anghel. Luni, la ora 13:00, el a depus aceste tabele la registratura Primăriei municipiului Vulcan. Acestea au fost însoţite de o notificare bine redactată şi argumentată, prin care i se solicită primarului Gheorghe Ile să revină şi să dispună revizuirea preţului la gunoi practicat în cazul societăţilor comerciale.
„Nu înţeleg ce s-a dorit
cu dublarea, practic, a sumei pe care trebuie s-o achităm lunar, a declarat Dănuţ Anghel pentru ZVJ, şi, din cele constatate de mine, nu există motivul pentru care s-a procedat aşa. Afirm acest lucru, fiindcă cei pe care i-am întrebat nu au putut să-mi ofere un răspuns convingător. De aici şi demersul întreprins de membrii din Vulcan ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri. Sperăm ca domnul primar să ia în considerare cele spuse de noi, pentru a nu fi nevoiţi ca, în virtutea dreptului pe care-l avem, să apelăm la un alt operator, din Petroşani sau din Lupeni, care să presteze serviciul de salubrizare pentru societăţile comerciale din Vulcan”.
Nemulţumiri privind preţul
la gunoi există şi în rândul populaţiei. Dacă, în celelalte localităţi din Vale, oamenii plătesc 6 lei/ persoană, la Vulcan preţul este de 8 lei/ persoană. Ies din calcul, desigur, cei zece mii de vulcăneni care nu au achitat niciodată plata la gunoi. Interesant este că vulcănenii plătesc mai mult, deşi deponeul temporar deschis la Dâlja nu este în subordinea consiliului local petroşenean, ci este administrat, conform unei hotărâri recente, de către Consiliul Local al municipiului Vulcan. Nu se ştie nici acum din ce cauză Ile s-a luptat din răsputeri, în acel moment, pentru ca deponeul de gunoi din Petroşani să fie în grija Vulcanului, dar acest lucru a stârnit, ulterior, bănuieli şi suspiciuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii