Duminică, 15 ianuarie, / În Straja – „Ziua Mondială a Zăpezii”

Duminică, 15 ianuarie, / În Straja – „Ziua Mondială a Zăpezii”

Timp de citire: 4 minute

Telegondola va fi gratuită în prima parte a zilei de duminică • Tot gratuite vor fi și cursurile de schi și de snowboard pentru copii • Taxa de echipament pentru copii va fi redusă cu 50% • Concurs de schi și de oameni de zăpadă l Alte surprize ale organizatorilor

 

Cea mai mare problemă a acestui sezon de iarnă pentru stațiunile montane și pentru turism a fost lipsa zăpezii. Cu toate acestea, în Stațiunea Straja Lupeni s-a schiat și în decembrie și în aceste zile de ianuarie a noului an, zăpada artificială acoperind în stațiunea din Valea Jiului circa 6 km de pârtii. De vreo câteva zile, a început să ningă, ceea ce va face ca multe stațiuni din țară să-și deschidă pârtiile. Iar dacă vorbim de Straja, stațiunea își va lungi traseulde schi  prin redeschiderea și celorlalte pârtii. Cum zăpada proaspătă aduce și turiști în stațiune, cei de la Straja vor crea duminică și primul mare eveniment al anului, marcând astfel „World Snow Day 2023” („Ziua Mondială a Zăpezii 2023”).

 

Aflăm de la administratorul Domeniului Schiabil Straja

Ninge de două zile la Straja și stratul de zăpadă a crescut, așa că administratorii domeniului schiabil spun că la finele săptămânii va fi serbată „Ziua Mondială a Zăpezii”.

Alin Părău, adminstratorul Domeniului Schiabil Straja, ne-a oferit mai multe amănunte legate de acest eveniment, la care sunt invitați să participe toți cei care iubesc stațiunea, muntele și sporturile de iarnă. Un eveniment organizat sub cupola „World Snow Day”, partenerii proiectului fiind Primăria municipiului Lupeni, Complex „Montana” Straja, „Sky Straja.ro”, „Tabere Straja”, „Boarding Nation”, Școala de schi și snowboard Straja și „Platoul Soarelui”.

„Da, a venit și zăpada proaspătă, mult așteptată în stațiune de toată lumea și de turiști cu siguranță. Asta ne face să sărbătorim Ziua Mondială a Zăpezii, care va fi duminică 15 ianuarie, în intervalul orar 09:00-13:00. Copiii vor beneficia de ski-pass gratuit în toată stațiunea și de cursuri de schi și snowboard, deasemenea, gratuite. La ora 12,30 toți participanții vor fi invitați să poposească la Crucea Eroilor, pentru a face o fotografie de grup și pentru a se bucura împreună de această zi minunată de duminică.

Ce înseamnă de fapt Ziua Mondială a Zăpezii pentru stațiunea noastră? Pe scurt, un festival anual desfășurat în aer liber pe zăpadă pentru copiii și familiile lor, cu o varietate de activități ce au loc simultan în lume în aceeași zi.

Acest eveniment  face parte din campania inițiată de Federația Internațională de Schi, denumită Bring children to the snow (Aduceți copiii la zăpadă), fiind incluse 42 de țări participante, cu peste 50 de stațiuni montane. Ca să vă dați seama de popularitatea evenimentului, în 2022 în lume, în această zi au avut loc 148 de evenimente!

Duminică, cum spuneam, cursurile de schi sunt gratuite pentru copii, fiind oferite de școlile de schi din Straja, iar închirierea echipamentului de schi va fi cu 50% reducere pentru toți copiii ce vor fi prezenți în Straja.

Un concurs de schi alpin va încununa această zi de ianuarie, care va începe sâmbătă, 14 ianuarie și va continua și pe 15 ianuarie. Nu în ultimul rând, dacă tot a nins, copiii, dar și adulții se vor putea bucura de un inedit concurs de construit oameni de zăpadă”, ne-a spus Alin Părău.

 

Cabanierii promit și alte surprize pentru turiști

Emil Părău, administratorul firmei COMEXIM R Lupeni, ne-a spus joi că de vineri, 13 ianuarie, la Straja se deschide o nouă pârtie, iar stațiunea e pregătită să facă față miilor de turiști care vor urca la munte

„În week-end deschidem și Pârtia Mutu, iar zăpada depusă, un strat de 30 de centimetri ne ajută în acest sens. Cu această ocazie vom organiza și un concurs de schi, prima etapă de mini-cupa României, ce se va organiza în zilele de sâmbătă și duminică. Cum vă spunea și Alin, duminică îi așteptăm pe toți copiii și tinerii să vină la munte și să participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Zăpezii, fiindcă le-am pregătit și foarte multe surprize. Reamintesc faptul că instalațiile de transport sunt gratuite în prima parte a zilei de duminică, așa că e încă un prilej bun ca oamenii să urce în stațiune de Ziua Mondială a Zăpezii. Și nu doar duminică, ci în toate zilele de week-end, de acum și până la primăvară”, a menționat lupeneanul Emil Părău.

 

Cadoul primăriei: parcarea gratuită

Și tot ca o completare la cele spuse, Primăria municipiului Lupenia a anunțat, prin vocea primarului Lucian Resmeriță, încă de luni, că în acest sezon toți turiștii care ajung la Lupeni la baza „Agrement” cu mașina, au parcarea gratuită. Adică, au parcarea gratuită chiar din locul de unde pornește telegondola spre stațiune. Iată încă o facilitate ce va face ca stațiunea să fie plină, așa cum în iernile trecute acest lucru era ceva normal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii