Drumurile din Bucureșci vor vedea asfaltul, cu puțin noroc chiar din acest...

Drumurile din Bucureșci vor vedea asfaltul, cu puțin noroc chiar din acest an

Timp de citire: un minut

Primăria comunei Bucureșci a scos la licitație elaborarea  documentației pentru  obiectivul de investiții ”Modernizare drumuri în comuna Bucureşci, județul Hunedoara” . Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și asistență  din partea proiectantului este de 77.500 lei.

Cele 14 străzi comunale din Bucureșci, Rovina, Merișor, Curechiu și Șesuri  propuse pentru modernizare asigură legătura cu principalele căi rutiere, se intersectează cu DJ 741, dar și cu drumul comunal. Au în total 6,5 kilometri, sunt drumuri de pământ, pietruite sau cu îmbrăcăminte bituminoasă degradată, și o lățime variabilă între 2,5 și 5 metri.

În urma evaluării stării tehnice a drumurilor și a datelor furnizate de studiul geotehnic s-a prevăzut realizarea unei structuri rutiere noi. Proiectantul care va câștiga licitația va trebui să realizeze documentația astfel încât noile drumuri nu doar să fie asfaltate, să fie prevăzute cu rigole pentru preluarea apei pluviale, borduri, semnalizare, etc.

Se preconizează că străzile din comune vor fi asfaltate la doi ani de la data semnării contractelor de execuție și a emiterii autorizațiilor de construcție, dar până la execuția lucrărilor mai este drum lung. Trebuie realizată documentația, parcursă o nouă licitație pentru alegerea constructorului, mai apoi se va trece la execuția efectivă. Cu puțin noroc și mai ales cu multă determinare din partea autorităților locale lucrările de asfaltare ar putea începe chiar și anul acesta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii