Drumul județean de la Cinciș-Cerna spre satele limitrofe va fi reabilitat, anul...

Drumul județean de la Cinciș-Cerna spre satele limitrofe va fi reabilitat, anul viitor

Timp de citire: un minut

UAT al Consiliului Județean Hunedoara a început deja lucrul pentru realizarea proiectului de investiții  al modernizării DJ 687M, care  are ca punct de plecare DJ 687 D – Cinciș- Cerna și asigură legătura rutieră între localitățile Cinciș – Cerna și Silvașu de Jos, Silvașu de Sus, Hășdad.

În momentul de față proiectul se află la pasul alegerii constructorului. De fapt, în acest caz UAT CJ Hunedoara a ales să nu liciteze separat proiectarea și documentația, iar mai apoi construcția drumului. S-a scos la licitație tot pachetul de servicii, începând cu proiectarea și finalizând cu execuția.

Tronsonul de drum ce va fi reabilitat se află pe teritoriul administrativ al Teliucului Inferior. În momentul de față drumul este  piertruit, degradat, cu multe gropi și făgașe. Lățimea părții carosabile variază între 3 și 4,5 m. Acesta are acrosamentele  invadate de lăstăriș, iar șanțurile și rigolele sunt colmatate. Se intenționează realizarea unui carosabil de 6 metri, două benzi de circulație de câte 3 metri fiecare, 0, 75 metri acrosament. Se va realiza și sistemul de preluare a api pluviale, marcajele, accesul la instituțiile publice.

Contractul scos la licitație ”Modernizare DJ 687M: Cinciș Cerna – DJ 687A, km 1+100-3+3002 include lucrări la drumuri, servicii de asistență tehnică, servicii de proiectare tehnică, realizarea caietului de sarcini, documentația tehnică, obținerea  autorizației de construire, realizarea documentație pentru avize și acorduri (PT+DE+CS+DTAC+DAA), asigurarea  serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului . Valoarea estimată a contractului de lucrări, este de 2.416,461 lei, fără TVA.

Licitația se va finaliza în data de 5 ianuarie. Dacă se stabilește un câștigător care să nu fie contestat, este posibil ca anul viitor lucrarea să fie în proporție de 80 la sută realizată. Lucrarea va trebui să fie predată la 12 luni de la data atribuirii contractului și  emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii