Drama din spatele unei campioane

Drama din spatele unei campioane

Timp de citire: 2 minute
Maria Lică are doar 17 ani, iar palmaresul ei este unul de invidiat. Campioană naţională, europeană şi mondială, Maria are viaţa unui om matur şi nu se plânge de neajunsurile ei. Face sport, munceşte, învaţă şi îşi ajută mama bolnavă de cancer.
Lacrimi pentru… naţională
Merge la şcoală, face antrenamente, iar în timpul liber lucrează. Asta pentru că viaţa nu a răsfăţat-o deloc pe Maria Lică, în al cărei palmares de fotbal-tenis se numără zeci de medalii naţionale, patru medalii la mondiale şi două medalii la europene. Alături de fratele ei geamăn, David Lică, este în topul celor mai buni sportivi ai judeţului Hunedoara, pe anul 2016.
Maria şi David sunt fraţi gemeni şi de nedespărţit în drumul lor spre marea performanţă. Cei doi fac acest sport de la o vârstă fragedă. Roadele nu au întârziat să apară.
Merg împreună la antrenamente şi împart împreună necazurile şi bucuriile vieţii.
„Am plâns atunci când eu am fost convocată la lotul naţional, iar fratele meu geamăn nu. În cele din urmă a venit şi el. Este o legătură specială între noi”, spune Maria.
10 fraţi şi o mama bolnavă
Maria evită să vorbească prea mult despre viaţa ei, şi nu pentru că nu i-ar face plăcere, ci, pur şi simplu, spune ea, campionii fug de compătimire. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 10 fraţi, iar mama ei s-a luptat cu o boală crudă: cancerul.
„M-am pus întotdeauna pe planul secund, iar banii pe care eu i-am câştigat au mers în primul rând spre familia mea, spre mama mea bolnavă, care a fost operată de patru ori”, povesteşte Maria, elevă la Liceul Tehnologic din Lupeni, în clasa a X-a.
Mândră de realizări
Maria Lică spune că sportul a ajutat-o foarte mult în a-şi îndeplini visele.
„Vreau să ajung ceva în viaţă. Nu vreau să ajung pe străzi. Vreau să ajung cât mai sus în acest sport, iar prezenţa mea în lotul naţional nu este una întâmplătoare. Sunt mândră de tot ceea ce am realizat în acest domeniu şi nu am de gând să mă opresc aici”, spune campioana pregătită de Dima Druncea.
„Sora” Ana
Campioana numărul unu a judeţului, la sporturi neolimpice, Ana Maria Gherghel, îi este foarte apropiată Mariei.
„Eu o consider ca o soră pentru mine. O apreciez pentru tot ceea ce face. Mi-a dat întotdeauna sfaturi bune şi m-a încurajat. O ascult mereu pe Ana, pentru că este un exemplu demn de urmat. Este o mare campioană. Îi mulţumesc şi ei, dar şi antrenorilor Dima Druncea şi Frederico Tavares. Sunt oameni care şi-au pus amprenta în viaţa mea de sportiv”, povesteşte Maria.
Munceşte în timpul liber
Chiar dacă unii dintre fraţii ei au luat drumul străinătăţii, după terminarea liceului vrea să meargă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În timpul ei liber, Maria munceşte la o cabană din Straja, unde face curăţenie. „Avem nevoie de bani, aşa că timpul liber nu vreau să-l petrec altfel decât muncind. Muncesc tot pentru familie, iar dacă mai rămâne ceva şi pentru mine este bine venit”, a încheiat campioana.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii