„Dotare” școlară la Lupeni / Penarul cu… pistol și proiectile

„Dotare” școlară la Lupeni / Penarul cu… pistol și proiectile

Timp de citire: un minut

O razie a polițiștilor din Lupeni la instituțiile de învățământ a dat peste cap planurile unui elev, care venise cu un pistol cu gaz la școală. Tânărul îl ținea ascuns în bancă și plănuia ca după ore să-l ducă la întreținere. Polițiștii au ridicat pistolul pentru investigații, iar tânărul așteaptă sancțiunea pentru gestul lui.

Polițiștii Biroului Ordine Publică au  identificat, într-o sală de clasă a unui liceu, un elev  în vârstă de 17 ani, care deținea în bancă, mascat sub cărți, un pistol cu gaz și 9 proiectile tip bilă. Acesta a declarat a introdus pistolul în sala de clasă întrucât intenționa ca, după orele de curs, să îl ducă unei persoane pentru a efectua o lucrare de întreținere.

„Pistolul a fost ridicat de polițiști și urmează a fi expertizat de către specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara, în funcție de concluziile cărora urmează  a se lua măsurile legale”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Astfel de arme sunt folosite de jucătorii de airsoft. Spre deosebire de armele airsoft cu arc, care funcționează cu putere mecanică, armele airsoft alimentate cu gaz valorifiă puterea gazului pentru a propulsa BB-urile. În lumea airsoft-ului, cele mai frecvente arme cu gaz sunt pistoalele și sunt folosite de jucătorii experimentați.

Ultima activitate preventivă a polițiștilor la unitatea școlară respectivă a avut loc în data de 7 martie 2024.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii