Doi pompieri providențiali / Incendiu violent în Petroșani

Doi pompieri providențiali / Incendiu violent în Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Duminică 20 martie, în jurul orei 14,00, am fost înștiințați de către comandantul Detașamentului de Pompieri, maiorul Cristian Baleia, că a izbucnit un incendiu serios în Cartierul Colonie, în zona turnului de apă. Într-adevăr, la scurt timp tot Petroșaniul vuia de acest incendiu, fiind afectate de foc două case, un garaj și o mașină care a ars cu totul, vestea fericită fiind aceea că nu s-au înregistrat victime.

 

Dar totul a pornit de la doi bravi pompieri, care, aflați întâmplător în zonă, în timpul liber, au intervenit imediat cu mult curaj și profesionalism, chemând și ajutoare, astfel că incendiul n-a apucat să facă ravagii. Este vorba de plt. Adj. Raul Dragoș Chiriac și de plt. adj. șef Liviu Claudiu Zoran, din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani, care merită toate aplauzele și felicitările noastre și să sperăm că din partea șefilor vor veni și diplomele și premierea pentru actul lor bărbătesc și capacitatea de a se mobiliza în regim de urgență, salvând ce se mai putea din bunurile și casele oamenilor. Se zice că nimic în viață nu e întâmplător, iar faptul că cei doi pompieri se aflau pe-acolo, întâmplător, nu poate decât să fie mâna lui Dumnezeu, fie că unii vrem să credem asta, fie că alții nu.

Din partea ISU Hunedoara, luni, 21 martie au venit următoarele precizări legate de evenimentul nedorit de duminică, pe care vi le transmitem și dumneavoastră, cititorilor noștri:

„Prima intervenție a fost asigurată de către plt. adj. Chiriac Dragos Raul si plt. adj. șef Zoran Claudiu Liviu, doi salvatori din cadrul Detașamentului Petroșani, care aflându-se în apropiere au dat dovadă de curaj și profesionalim, reușind să limiteze extinderea incendiului și să transmită eficient și corect datele reale din teren echipajelor care se îndreptau spre locul evenimentului.

Un ofițer și 15 subofițeri s-au deplasat la incendiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, în sprijinul acestora intervenind și S.V.S.U. Petrila. Din clădirile incendiate au fost evacuate de urgență 5 butelii.

Din fericire, datorită intervenției rapide a pompierilor militari, nu s-au înregistrat victim”.

Totul e bine când se termină cu bine, dar, din nefericire două familii au mari problem acum din cauza daunelor provocate. Suntem însă convinși că se vor găsi mâini întinse ca să le sprijine, așa cum petroșenenii au demonstrat treaba asta de atâtea și atâtea ori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii