DOI ATLEȚI DE LA CSM DEVA, LA STARTUL SEZONULUI DE SALA

DOI ATLEȚI DE LA CSM DEVA, LA STARTUL SEZONULUI DE SALA

Timp de citire: 2 minute

Sezonul de competiții atletice în sală va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, odată cu desfășurarea „Cupei Bistrița” de la Bacău, anunță pagina de Facebook CSM Deva.
Printre atleții care vor concura se numără și doi sportivi legitimați la CSM Deva.
Astfel, printre cei prezenți la start se numără și săritoarea în lungime Florentina Iușco, probabil cel mai valoros sportiv la ora actuală din județul Hunedoara care concurează la discipline olimpice. Florentina a avut un an 2022 destul de bun, deși a fost marcată de unele nedorite accidentări, sportiva pregătită de profesorul Nocolae Alexe sper ca, și în 2023, să aibă performanțe notabile, începând cu sezonul de sală. „Sezonul începe, pe 14-15 ianuarie, cu «Cupa Bistrița», de la Bacău, o competiție tradițională, menită să verifice forma sportivilor. Apoi avem, la București, între 21 și 22 ianuarie, prima etapă a Campionatului Național, iar o săptămână mai târziu, tot în Capitală, Flori va concura la «Romanian Master Athletic». Pe 28 și 29 ianuarie, tot la București, va fi etapa a doua de la «naționale», iar în calendarul competițional urmează Campionatul Balcanic de la Bursa, din Turcia, pe data de 11 februarie. Tot în februarie, dar în zile de 18 și 19, se va desfășura etapa finală a Campionatului Național. Sezonul de sală se va încheia cu Campionatele Europene, care se vor desfășura în Turcia, la Istanbul, în perioada 2-5 martie. Obiectivele noastre principale sunt calificarea la Balcaniadă și la Campionatul European, însă va fi greu, întrucât baremele au crescut foarte mult”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul săritoarei în lungime Florentina Iușco, de la CSM Deva. Celălalt sportiv care va reprezenta CSM Deva în sezonul atletic de sală este tânărul Erik Rus, care va concura la juniori. Profesorul Cornelia Juratoni speră ca elevul său să aibă un sezon de sală reușit.
„Sezonul îl începem la Bacău, pe 14-15 ianuarie, cu «Cupa Bistrița», iar o săptămână mai târziu se va desfășura, la București, prima etapă a Campionatelor Naționale de sală. Mai avem, cu Erik, în această lună, 28 și 29, Cupa «Romanian Master Athletic», tot în Capitală. În aceste trei concursuri sper ca elevul meu să facă baremul, la 1.500 sau la 3.000, pentru a-i putea permite să participe, pe 4 februarie, la Campionatul Balcanic U 20, în Slovenia, la Nove Mesto. De asemenea, sunt încrezătoare că Erik Rus va putea face o figură frumoasă și la etapa finală de la Campionatul Național, care se va desfășura la București, între 4 și 5 martie”, a declarat profesorul Cornelia Juratoni, antrenorul semifondistului Erik Rus, de la CSM Deva.
Din păcate, din cauza unei accidentări, un alt semifondist valoros de la CSM Deva, Raul Dan, care a trecut în acest an la tineret, va rata sezonul atletic de sală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii