Din faptele bune ale Protopopiatului Ortodox Petroșani

Din faptele bune ale Protopopiatului Ortodox Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

După campania de strângeri de fonduri realizată, pe fondul stării de urgență din cauza pandemiei cu COVID-19, Episcopia Devei și Hunedoarei, prin parohiile Protopopiatului Ortodox Petroșani, a dat o mână de ajutor și unor sinistrați ai inundațiilor din 26 iunie din Vestul Văii Jiului.

De la părintele Protopop de Petroșani, Petrache Crețu, am aflat că în urma colectelor parohiilor componente protopopiatului nostru, s-a strâns suma de 17.061 lei.

„Suma aceasta a fost împărțită după gradul de afectare. În urma unei analize temeinice, am ajuns la concluzia, împreună cu preoții ce deservesc parohiile afectate, că este necesar să venim în ajutorul unei familii din Câmpu lui Neag, a cărei casă a fost grav avariată. Astfel, am ajutat familia respectivă cu suma de 8.000 lei. Vorbim aici de o familie cu o persoană imobilizată la pat! Într-o situație disperată se afla și o altă familie din Valea de Brazi, de asemenea cu un membru al familiei foarte bolnav, unde am donat 2.261 lei. Alți 3.000 lei i-am donat unei familii din Bărbăteni-Lupeni, care au avut gospodăria serios afectată de ape, plus câte 1.000 lei altor două familii din Lupeni. În fine, am reușit să ajutăm în Crividia, la Vulcan, alte 12 familii cu suma de 150 lei fiecare, familii care au fost mai puțin afectate de aceste inundații, dar care au mare nevoie de orice asemenea sprijin, sume ce s-au concretizat în alimente neperisabile.

Aceste campanii pe care Biserica Ortodoxă le face frecvent, prin intermediul Episcopiilor, Protopopiatelor și Parohiilor de pe cuprinsul țării, regăsesc spiritul de comuniune și implicare al colegilor preoți și al enoriașilor, care din puținul lor doresc să ajute. Așa a fost și de această dată și mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat, mai mult sau mai puțin, cu cât a putut și a dorit fiecare. Ne rugăm pentru toți care au avut de suferit în urma acestor inundații și îi mulțumim totodată bunului Dumnezeu că ne-a dat putere să ducem la capăt și această acțiune. Îl rugăm să ne ierte și să ne binecuvânteze pe toți și pe tot Poporul Român și să ne ferească pe viitor de astfel de necazuri dacă se poate, că voia Sa este infinită și întotdeauna Domnul știe ce face. Chiar și această pandemie trebuie să ne adune împreună în gând și rugăciune. Nu trebuie nimeni să-și piardă nădejdea în Domnul. Închei cu îndemnul psalmistului David (Psalmul 26): Domnul este luminarea mea și Mântuitorul meu. De cine mă voi teme? Domnul este păzitorul vieții mele. De cine mă voi înfricoșa? Doamne Ajută!”, ne-a spus cu blândețea caracteristică, părintele Protopop Petrache Crețu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii