Din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, / ​​​​​​​Probleme pentru Apa Serv

Din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, / ​​​​​​​Probleme pentru Apa Serv

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Inundațiile din noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2021, urmate de alunecări de teren în anumite zone au provocat ceva probleme și operatorului regional de apă și canalizare, S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A.

 

Cele mai mari probleme au fost la Vulcan. În zona Morișoara alunecările de teren provocate de apele scurse de pe versanți au distrus circa 50 de metri din conducta de alimentare cu apă, creând probleme în Cartierul Micro 3B.

Miercuri, 6 decembrie, într-un comunicat transmis de Apa Serv se subliniază următoarele legat de această defecțiune:

„Apa Serv face eforturi pentru restabilirea în parametrii a sistemului de alimentare cu apă potabilă, deocamdată  se  poate asigura alimentarea cu apă potabilă în regim de AVARIE, cu presiune scăzută în zona Cartierului Micro 3B din municipiul Vulcan. Între timp, Apa Serv va asigura necesarul de apă printr-o cișmea montată în zona blocului nr. 8 de pe strada Mihai Eminescu”.

L-am întrebat pe directorul de la ape, inginerul Cristian Ionică, și de situațiile înregistrate în vestul Văii Jiului sau la Polatiște.

„Cea mai mare problemă am avut-o la Vulcan, defecțiune pe care sperăm să o rezolvăm în cel mai scurt timp. În rest, au fost situații pe care le-am depășit, rezolvându-le destul de repede și cu bine. La Valea de Pești există o problemă și acum, în sensul că mergem pe sursa de apă Lazaru, deoarece lacul artificial de la Valea de Pești prezintă și azi, la ora la care vorbim, turbiditate de 140 NTU. Însă, trebuie să se știe, nu a fost afectată nici un moment alimentarea cu apă în vestul Văii Jiului. Ca atare, nici n-au fost restricții acolo. Ceva probleme am mai avut și în zona Polatiște, dar s-a intervenit la timp și rezervoarele de la Zănoaga, chiar dacă au fost la limită, nu ne-a făcut să luăm decizia de restricție de apă pe zona Aeroport-Petroșani. De asemenea, a fost sub presiune mare tot colectorul de apă menajeră, dar după retragerea apelor a revenit la parametrii normali. În privința discuțiilor legate de Aninoasa, Apa Serv n-a avut probleme acolo. Doresc să subliniez asta, acolo sistemul de apă potabilă a funcționat normal. Noi am fost prezenți cu motopompe și nimic altceva. Una peste alta, au fost 24 de ore grele, dar pe care le-am gestionat cu bine. Iată, nu am avut ca în alți ani gerul de Bobotează, care ne dădea atâtea bătăi de cap prin înghețarea unor coloane de apă, dar am avut parte de inundații și alunecări de teren, sau de turbiditate crescută, cum e cazul barajului. Astea sunt condițiile de iarnă și nu avem ce face, mergem înainte”, ne-a declarat directorul general al S.C. Apa Serv Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii