Deva. Incendiu pe 30 de hectare

Deva. Incendiu pe 30 de hectare

Timp de citire: un minut

Vineri, în jurul orei 13, pompierii Detaşamentului din Deva au fost alertaţi în urma producerii unui incendiu de mirişte pe terenul unei ferme aflate la periferia municipiului reședință de județ. A fost vorba de un eveniment extrem de grav care, din fericire, nu a provocat victime omenești.

După cum susțin surse oficiale, cantitatea mare de resturi vegetale rămasă în urma cultivării grâului şi a vântului care a bătut în rafale au favorizat propagarea cu repeziciune a incendiului la aproximativ 25-30 de hectare de teren, în ciuda eforturilor pompierilor de limitare a arderii. 

Mai mult decât atât, incendiul a izbucnit concomitent în mai multe puncte, motiv pentru care coordonatorul acţiunii, inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a luat decizia suplimentării forţelor şi mijloacelor, în sprijin sosind echipaje de la detaşamentele din Hunedoara şi Orăştie şi pompieri aflaţi în serviciul de permanenţă.

În total, în operaţiunile de stingere au fost implicaţi peste 50 de pompieri de la Detaşamentele din Deva şi Hunedoara care au acţionat cu cinci autospeciale cu capacitate de 9.000, 5.000 şi 2.000 de litri, un ACI şi o ambulanţă.

Pompierii au reuşit izolarea perimetrului de ardere la resturile vegetale protejând locuinţele, utilajele agricole, reţelele de înaltă tensiune, culturile de grâu şi un depozit de cartoane şi mase plastice aflate în zonă.

Propagarea necontrolată a incendiului din cauza vântului care a suflat în zonă, fumul dens şi temperatura ridicată degajată de flăcările, care au ajuns şi la câţiva metri înălţime, au făcut ca operaţiunile de stingere să fie deosebit de dificile şi periculoase pentru pompierii implicaţi în intervenţie.

Cel mai probabil, incendiul, stopat după aproximativ patru ore de intervenţie, a fost generat de utilizarea intenţionată a focului deschis în spaţii deschise.

Administratorul fermei a primit o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire la recoltare.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii