Deva / Ajutor social suspendat!

Deva / Ajutor social suspendat!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

80 este numărul familiilor din municipiul Deva care beneficiază de ajutor social, în luna aprilie 2022.

Conform legii, pentru sumele acordate ca ajutor social, persoanele apte de muncă din familiile beneficiare au obligația să efectueze acțiuni de interes local.

Astfel, 42 de persoane vor efectua, luna aceasta, între 8 și 44 de ore de muncă în folosul comunității. Mai mult de două treimi dintre acestea sunt femei, iar alți 31%, bărbați.

Beneficiarii de ajutor social realizează lucrări de întreținere a zonelor verzi și a spațiilor de joacă din mai multe zone ale orașului – conform Planului de acțiuni de interes local, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 19/2022. Acțiunile se desfășoară în cadrul Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva.

În același context, în cazul a trei familii din Deva, dreptul la ajutor social și plata acestuia au fost suspendate, în luna aprilie 2022, ca urmare a neefectuării orelor de muncă în folosul comunității.

DE REȚINUT! Potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, actualizată, persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social au obligația să prezinte, lunar, dovada înregistrării la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Suma acordată ca ajutor social se stabilește în funcție de numărul de persoane dintr-o familie și de valoarea indicatorului social de referință (ex.: 142 lei în cazul unei persoane; 255 lei în cazul familiei de două persoane; 357 lei – familie de trei persoane; 442 lei – familie de patru persoane; 527 lei – familie de cinci persoane).

Plata ajutorului social se efectuează de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, pe baza situațiilor transmise, lunar, de către Direcția de Asistență Socială Deva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii