Deva / 10 oameni ai străzii caută găzduire la adăpostul de urgenţă

Deva / 10 oameni ai străzii caută găzduire la adăpostul de urgenţă

Timp de citire: un minut
Zilnic, cel puţin 10 persoane fără adăpost solicită găzduire la Adăpostul de urgenţă pentru noapte al Primăriei Deva, în urma condiţiilor meteo vitrege din ultima perioadă. 
Potrivit datelor oficiale, cifrele sunt în scădere comparativ cu iarna anului trecut, când aproape 30 de persoane ajungeau în stabiliment, în fiecare zi. Adăpostul oferă condiţii de locuit pe timpul nopţii, hrană caldă şi condiţii de igienă personală. „Persoanelor care au acte de identitate li se întocmeşte un contract, în baza căruia acestea pot rămâne în adăpost pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire în cazuri excepţionale. În urma încheierii contractului, fiecare persoană este inclusă într-un program de integrare socială, astfel încât să nu mai fie nevoită să se întoarcă pe stradă”, spun reprezentanţii Primăriei Deva.
Capacitatea maximă a Adăpostului de urgenţă pentru noapte este de 30 de persoane, cu posibilitate de suplimentare până la 60. În cei patru ani de când funcţionează, stabilimentul a găzduit peste 100 de persoane – 95 la sută dintre acestea au fost bărbaţi şi mai mult de două treimi au avut vârste de peste 50 de ani. Cifra maximă de persoane găzduite în Adăpostului de urgenţă a fost atinsă în iarna anului 2013 – 40 de persoane într-o singură noapte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii