Deşi toţi ocupanţii autoturismului au avut de suferit, / Urmările puteau fi...

Deşi toţi ocupanţii autoturismului au avut de suferit, / Urmările puteau fi şi mai grave

Timp de citire: 2 minute
Poliţistul de la Rutieră nu poate fi clintit din părerea pe care şi-a format-o privind cauza accidentului produs în dimineaţa zilei de vineri, 8 iulie, la ieşirea din Vulcan înspre Petroşani.
altoit3Să ne amintim împreună,
dacă nu aţi făcut-o, că, în urmă cu câţiva ani, tot pe porţiunea aceasta de şosea, aflată imediat după intersecţia şoselei cu vechea variantă de drum numită „Dâmbul Ţiganilor”, a mai avut loc un eveniment rutier nefericit. Atunci, un tânăr şi-a înfăşurat, în jurul unui stâlp de beton, autoturismul la volanul căruia se afla. Şoferul nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire.
Vineri, la ora
6:50, după ce a rupt un gard din plasă de sârmă, taximetrul din imagine s-a împlântat într-un pom aflat în curtea locuinţei cu numărul 64. Taximetristul L. Richard de 56 de ani a declarat că a încercat să evite un autovehicul care, venind dinspre Aninoasa, a intrat în depăşirea unei maşini şi venea pe sensul de mers al taxiului. Aşa a ieşit de pe asfalt şi a ajuns pe stratul de piatră concasată aflată pe marginea şoselei. Iar aici ar fi pierdut controlul volanului. Posibil, au admis poliţiştii, dar asta nu exclude viteza mare pe care ar fi avut-o autoturismul cu însemnele galbene.
Cu concluzia aceasta
înclină să fie de acord şi patronul societăţii de taximetrie de care aparţine autoturismul altoit cu pomul. Problema lui, după terminarea cercetărilor, fiind aceea de a lua maşina de la locul accidentului. Cinci persoane – patru pasageri (trei femei şi un bărbat) şi şoferul – au avut de suferit în urma impactului cu pomul. Conducătorul auto a ieşit afară cu o mână ruptă, băiatul s-a ales cu o leziune la splină, două femei acuzau dureri la cap şi la picioare, iar tânăra nu-şi mai simţea mâinile. Posibil să fi suferit ceva la coloana vertebrală. Prima a sosit la faţa locului autospeciala SMURD-ul din Vulcan, urmată de autoturismul cu însemnele Poliţiei Locale.
Ulterior,
au mai apărut două ambulanţe. Toate victimele accidentului au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, dar, după veştile primite ulterior, doar două au rămas internate. „Cercetările în acest caz vor fi continuate, iar pe numele şofe­rului va fi întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare din culpă”, mi-a spus Mihai Papuc, şeful Biroului de Poliţie Rutieră din Vulcan. „Şi, a continu­at poliţistul oprindu-se din drum, te-aş ruga să nu uiţi să aminteşti un lucru: atenţie mare şi viteză redusă pe acest tronson de drum! Le recomand asta în special taximetriştilor care uneori gonesc, pur şi simplu, pe aici!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii