Deşi de ziua lui a fost uitat, la 1 Decembrie / Soldatul...

Deşi de ziua lui a fost uitat, la 1 Decembrie / Soldatul de bronz din Vulcan va fi copleşit cu onoruri

Timp de citire: 2 minute
Şi Vulcanul are deja pregătită dantelăria de becuri ornamentale cu care să fie iluminat de Crăciun şi de Anul Nou. Pregătirile au început în urmă cu trei săptămâni şi s-au încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.
Când, mai întâi,
electricienii au cuplat la reţeaua electrică ghirlandele care acoperă, de la un capăt la altul, Bulevardul Mihai Viteazul şi au terminat de montat scheletele metalice ale brazilor din sensurile giratorii de la „Unic” şi de la „Ciupercă”. Ambele ornate cu o dantelărie luminoasă deosebită faţă de anii trecuţi. Din câte mi-a fost dat să aud de la oamenii care au lucrat la ornarea cu lumini a bulevardului, şeful, adică Ile, ar urma să apese pe buton chiar în ziua de 1 Decembrie.
„Orăşelul Copiilor” va fi amenajat tot în părculeţul din faţa blocului 1M. Asta deşi sunt vulcăneni care cred că mai potrivit ar fi fost ca el să fie făcut în Parcul Avram Iancu.
În schimb a rămas acelaşi
locul în care vulcănenii sărbătoresc Ziua Naţională a României. În urmă cu câteva zile – despre asta a scris pe larg colegul meu Marian Boboc –, s-au împlinit 90 de ani de când soldatul de bronz stă în poziţie de atac şi cu arma-n mână în Parcul Şcolii Gimnaziale „Teodora Lucaciu”. Atunci, nimeni nu şi-a adus aminte de el, iar membrii comisiei de cultură din consiliul local au aflat din ziar că-i ziua lui. Din fericire, el nu va fi singur de 1 Decembrie şi din nou la urechi îi vor ajunge cuvintele discursurilor repetate de câţiva ani încoace.
Dar, din câte se pare,
la nasu-i nu îi vor mai ajunge, de astă dată, aromele îmbietoare ale mâncării de fasole cu cârnat gătite, soldăţeşte, la cazan. În acest an, de teamă că ar putea fi considerată „pomană electorală”, organizatorii se cam tem să iasă la interval cu acest tradiţional fel de mâncare. Pe tema asta – e voie sau nu cu fasole – membrii comisiei de cultură au cerut părerea corpului de jurişti ai Prefecturii judeţului Hunedoara. Greu de crezut că vor primi încuviinţarea, aşa că la bătaie vor rămâne numai ceaiul cald şi vinul fiert.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii