Descoperă cele 7 reguli nescrise ale pariurilor sportive

Descoperă cele 7 reguli nescrise ale pariurilor sportive

Timp de citire: 4 minute

Se spune că cei mai eficienți fotbaliști sunt cei care joacă simplu. La fel, pariorii de succes sunt aceia care respectă niște reguli foarte simple. Unii scriu cărți despre cum să câștigi la pariuri, susținând că au descoperit secretul, însă nu există nici o formulă care poate asigura succesul la pariuri sportive.

De fapt, tot ce trebuie să faci pentru a deveni un parior mai bun este să respecți câteva recomandări pe care le găsești la liber pe site-urile de profil. Problema jucătorilor nu este că nu știu cum să facă, ci aceea că nu au disciplina să pună în practică următoarele 7 reguli nescrise ale pariurilor sportive:

Să își propună obiectiv pe termen lung

O calitate de aur a pariorilor de succes este răbdarea. Ei sunt conștienți că pariurile nu reprezintă o activitate din care să câștige bani de pe o zi pe alta, astfel că nu își forțează norocul. Își fixează o țintă de profit în funcție de bugetul pe care au la dispoziție și își propun să atingă această țintă pe termen lung, prin pași „mărunți”. Astfel, pariorii care îmbină utilul cu plăcutul nu disperă atunci când au mai multe bilete pierdute la rând, întrucât știu că au timp să recupereze deficitul jucând calculat, nu aruncându-se într-un joc la recuperare care duce doar spre faliment.

Să analizeze meciurile așa cum trebuie

Alte atribute ale celor care au o abordare corectă față de pariuri sunt meticulozitatea și atenția la detalii. Într-un meci de fotbal este posibil să se întâmple orice, însă felul în care va decurge jocul poate fi anticipat într-o mare măsură prin analizarea corectă a evenimentului. Dacă vrei mai multe bilete câștigătoare, trebuie să cunoști totul despre echipele joacă, de la știrile disponibile public la elementele de culise. Orice informație trebuie pusă în context. Astfel, absența unui jucător îți poate spune mai multe decât înțelege un parior care pariază pe o competiție pe care nici măcar nu o urmărește.

Să ajusteze miza la risc

Cotele afișate pe site-urile de pariuri sportive nu indică de fiecare dată probabilitatea ca respectiva selecție să fie câștigătoare. Traderii bookmakerilor calculează aceste cote potrivit unor rațiuni comerciale, astfel încât agenția să iasă în câștig indiferent ce s-ar întâmpla în acel meci. Cel mai bine este să calculezi tu cota „corectă” pentru pariu. În urma analizării partidei, concluzionezi că selecția are o șansă procentuală de a ieși. Dacă împarți cifra 1 la acea șansă procentuală, rezultă cota zecimală. Miza fiecărui bilet trebuie să fie raportată la cota calculată de tine și la bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Să pună pe bilet cele mai bune cote

Calcularea cotei în „regim” propriu oferă un avantaj important. În acest fel, poți descoperi care sunt pariurile de valoare (care apar atunci când cota despre care tu crezi că este cea corectă e mai mică decât cea oferită de agenția de pariuri). Cele mai multe pariuri de valoare sunt găsite la bookmakerii care au, de obicei, cele mai bune cote de pe piață. Este ușor să vezi care sunt aceste case de pariuri online. Trebuie doar să compari ofertele mai multor operatori de top pentru câteva meciuri din competiții de importanță diferită. Este indicat să îți deschizi conturi la mai multe agenții.

Să joace numai pariuri single

Dacă ai descoperit un pariu de valoare, ar fi o mare greșeală să îl plasezi pe același bilet cu un alt eveniment. Profesioniști plasează numai bilete cu o singură selecție, de aceea îți recomandăm să urmezi această strategie. Doar prin bilete single priceperea se poate impune, pe termen lung, în fața neșansei. Eventual, dacă vrei să obții o cotă mai mare, poți încerca din când în când bilete cu două selecții. De la trei meciuri pe bilet în sus, nu mai poți da vina pe ghinion dacă nu iese pariul. Ar fi mare noroc să iasă, dar pariorii adevărați nu se bazează pe noroc, ci pe propriile cunoștințe.

Să profite periodic de ofertele promoționale

Pe site-urile operatorilor de top sunt secțiuni de oferte promoționale în care poți profita de beneficii ocazionale sau permanente. De exemplu, poți primi pariuri gratuite pentru rulaj, sau la anumite meciuri poți beneficia de cote mărite. Există agenții care îți plătesc câștigul întreg dacă echipa pe care ai mizat are un avantaj de două goluri la un moment dat, indiferent de rezultatul final. Este bine să ai în vedere aceste aspecte și să monitorizezi în permanență ofertele.

Să ia pauză când nu sunt în dispoziție pentru pariuri

Pariurile sportive trebuie să reprezinte doar o activitate de distracție. Nu este obligatoriu să deschizi site-ul de pariuri tot timpul. Așadar, dacă ești obosit sau ai alte lucruri pe cap, ar fi mai bine să iei pauză în ziua respectivă. Dacă nu te poți concentra, nu vei avea chef nici să cauți informații despre meci, nici să faci analiza și nici nu vei putea evalua corect probabilitatea de reușită. Sunt șanse mici să ieși pe plus într-o zi în care pariurile sunt o corvoadă, nu o modalitate de recreere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii