Depozitul Crucii Roșii Petroșani s-a umplut de produse și alimente donate de...

Depozitul Crucii Roșii Petroșani s-a umplut de produse și alimente donate de cetățeni în urma apelului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

  • Procesul de strângere de produse alimentare, produse de igienă și de strictă necesitate continuă, cei care doriți să donați o puteți face în continuare!

 

Crucea Roșie Petroșani s-a alăturat Campaniei „Umanitatea nu are granițe”. Scopul acestei campanii este acela de a strânge cât mai multe produse de primă necesitate pentru refugiații ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului.

 

Aici nu vorbim de ucrainenii bogați, care cu mașinile lor bengoase îi umilesc pe români, ci vorbim de femei și copii care nu mai au nimic și care vin în țara noastră fugind de moarte doar cu hainele de pe ei și cu un trol sau două sacoșe. O situație dramatică, care ar trebui să de gândit conducerii Ucrainei.

Cetățenii din Petroșani și din Valea Jiului au răspuns cu promptitudine apelului făcut de Crucea Roșie Petroșani, inclusiv prin ziarul nostru, astfel că de la responsabilul pentru tineret din cadrul subfilialei, Ana Tucan, am aflat miercuri că într-un timp relativ scurt s-a reușit să se strângă la depozitul improvizat de la grădinița nefuncțională din Aeroport o cantitate impresionantă de produse, după cum ni s-a spus.

„Zilele trecute aceste produse au fost date mai departe către filiala de Cruce Roșie Hunedoara, urmând ca de-acolo o parte să fie trimise voluntarilor de Cruce Roșie din vămi, pe unde intră refugiații, iar cealaltă parte Crucii Roșii Ucrainene. Dar cetățenii trebuie să știe că acțiunea noastră continuă din moment ce războiul continuă și face în continuare victime și ne aduce refugiați din țara vecină. Zilnic, între orele 11,00-13,00, la depozitul Crucii Roșii Petroșani, de pe strada Independenței din Cartierul Aeroport, din clădirea fostei Grădinițe nr. 5 se pot dona de către oricine alimente neperisabile, alimente de primă necesitate – supe sau piureuri instant, apă plată și minerală, ceai, pături, paturi, lenjerii, saci de dormit – cu specificația că aceste produse trebuie să fie noi, articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă, dezinfectanți și măști. Există din partea ucraineană solicitări de medicamente și produse sanitare, medicamentele având regim special, iar asta nu înseamnă că nu pot fi donate. Nevoia este mare pentru orice, așa că oamenii de bine o pot face, ajutând la salvarea de vieți, iar aici vorbim în primul rând de copii și mamele lor, dar și de persoane în vârstă. Relații se pot obține sunând la numărul de telefon 0736.671.408”, ne-a declarat Ana Tucan.

De reținut că donațiile pot fi făcute și prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române cu adresa: www.crucearosie.ro, sau direct cu bani în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romană:

RO76BRDE410SV07590484100 ( în lei); RO12BRDE410SV31714694100 (euro); RO88BRDE410SV36413794100 (dolari).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii