Deoarece situația a devenit critică după ieșirea la pensie a ultimului medic...

Deoarece situația a devenit critică după ieșirea la pensie a ultimului medic ce deservea Compartimentul de Neonatologie, / Se caută soluții pentru găsirea de noi medici neonatologi la S.U.P.

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În această perioadă, se caută soluții la o problemă legată de Compartimentul de Neonatologie din cadrul Spitalului de Urgență din Petroșani, în condițiile în care la acest spital nu mai profesează nici un medic neonatolog după pensionarea medicului care deservea secția.

 

Fiind vorba de cel mai mare spital din Valea Jiului, dar și de numărul de nou-născuți lunar, uneori ajungându-se ca într-o lună să existe chiar și de 50 de nașteri, firește că vorbim de o mare problemă.

Miercuri 13 octombrie, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a avut o întâlnire cu managerul S.U.P., dr. Alin Vasilescu, la care au participat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Adrian David, și prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian.

În cadrul discuțiilor, s-a pus și problema măririi numărului de paturi anti-COVID-19, alocate persoanelor cu virusul SARS-CoV-2, în contextul actual al creșterii numărului de persoane infectate cu acest virus.

„La Spitalul din Petroșani nu mai profesează niciun medic neonatolog după pensionarea doctorului care deservea secția, iar situația este îngrijorătoare, în condițiile în care unitatea medicală este cea mai mare din Valea Jiului, iar lunar aici se înregistrează 30, 40 sau chiar 50 de nașteri.

După întâlnirea de astăzi s-au conturat câteva posibilități care pot fi puse în practică în cel mai scurt timp, astfel încât situația să poată fi deblocată, secția să își poată relua activitatea, iar urgențele în domeniu să nu mai fie redirecționate spre alte unități sanitare.

De asemenea, la întâlnirea de lucru de astăzi am analizat și situația medicală de la Spitalul de Urgență Petroșani, în actualul context pandemic, precum și posibilitatea de a crește numărul de paturi ATI COVID – 19 alocate persoanelor infectate cu virusul SARS – CoV -2. Sănătatea oamenilor rămâne principala preocupare a administrației publice locale de la Petroșani și sperăm să trecem cu bine și peste această criză sanitară, care îi afectează tot mai grav pe semenii noștri. Asigur în continuare întreaga echipă medicală de la Spitalul de Urgență Petroșani, condusă de dr. Alin Vasilescu, de suportul nostru nemijlocit și de totala susținere a administrației publice locale, așa cum am făcut încă de la începutul pandemiei”, a transmis după întâlnire primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii