Delegația județeană în China a luat sfârșit. Concluziile vizitei sunt simple și...

Delegația județeană în China a luat sfârșit. Concluziile vizitei sunt simple și nu spun nimic concret

Timp de citire: 2 minute

O delegație a județului Hunedoara condusă de președintele Consiliului Județean Hunedoara, formată din Mircea Flaviu Bobora, și prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely a efectuat o vizită în China, la invitația conducerii Școlii de Afaceri Externe din Ningbo.

Din delegație au făcut parte prof. Maria Ștefănie, inspector Școlar General al lnspectoratului Școlar Județean Hunedoara, prof. Alina Sârbu, director al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și prof. Adela Mateș, director adjunct al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

Deplasarea a făcut parte din demersurile realizate până în prezent pentru dezvoltarea cooperării între România și China, Ningbo – județul Hunedoara, în cadrul strategiei de cooperare internațional  ,,O centură, un drum”, inițiată de Guvernul Chinez pentru a promova cooperarea între China și România și continuă acțiunile începute cu semnarea protocolului pentru înființarea școlii lnternaționale de Arte China-România, din octombrie 2016, și primirea vizitei Excelenței sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București din luna mai 2017.

lnițiativa ,,O centură, un drum”,  reprezentă o strategie ,,umbrelă” care grupează  proiectele guvernului chinez în materie de investiții, comerț și cooperare cu exteriorul. lnițiativa contribuie la menținerea sistemului de liber schimb comercial în întreaga lume și a sistemelor economice deschise.

Concluziile în urma vizitei sunt simplu trasate, și nu spun mare lucru, de parcă am asista la un discurs al prim-ministrului Vasilica Dăncilă. După  vizita pe care tocmai au încheiat-o s-a concluzionat:  ”că există un potențial ridicat pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare, atât în domeniul învățământ – cultură, cât și în ceea ce privește zona economică și  cea a investițiilor. În același timp, intensificarea legăturilor cu entitățile cu care s-au stabilit contacte este o oportunitate reală, care nu ar trebui trecută cu vederea cu ușurință, în acest context, promovarea valorilor și punctelor de atracție ale județului Hunedoara trebuie să fie un demers constant, realizat cu maximă seriozitate și responsabilitate. Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și Președintele Consiliului Județean, Mircea Flaviu Bobora și-au exprimat disponibilitatea și deschiderea pentru sprijinirea acțiunilor partenerilor instituționali, care vor avea în vedere dezvoltarea direcțiilor mai sus descrise”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii