De vineri / Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani e deschis

De vineri / Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani e deschis

Timp de citire: 3 minute

Peste 150 de elevi de diferite vârste, părinţi şi bunici au participat în ultima zi de vineri din septembrie la deschiderea noului an şcolar la Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani.

Ca întotdeauna evenimentul a avut loc în curtea instituţiei de pe strada Timişoarei iar în calitate de gazde au fost prezenţi toţi profesorii ce coordonează activităţile cercurilor şcolare împreună cu directorul instituţiei, Cosmin Kiss.
Înainte de toate, directorul le-a urat tuturor un bun venit şi a ţinut un discurs foarte scurt: „Astăzi ne aflăm la un nou început de an şcolar, fapt pentru care vă spun tuturor un călduros Bine aţi venit! Să sperăm că va fi un an la fel de bun, dacă nu şi mai bun ca acela care s-a încheiat. Voi, copiii, să aveţi parte de satisfacţii şi rezultate bune în domeniul ales, împreună cu domnii şi doamnele profesori care vă coordonează”.
După intonarea Imnului de Stat, au intrat pe scena din curtea instituţiei o parte din talentatele gimnaste ale clubului copiilor, acestea prezentând în ritmuri muzicale un program demonstrativ excelent, spre satisfacţia celor prezenţi. Este vorba de fetele din „trupa de performanţă” de la gimnastică aerobică, coordonate de şlefuitoarea şi descoperitoarea de talente, distinsa doamnă profesoară Adriana Popa, sportive super talentate şi bine antrenate care au adus şi vor aduce şi în continuare atâtea şi atâtea medalii de la campionatele naţionale şii europene! Sportive minunate cu care Petroşaniul şi judeţul Hunedoara se mândresc an de an când vine vorba de sport şi de rezultate sportive interne şi internaţionale. „Copiii aceştia fac gimnastică de la vârsta de 4-5 ani şi anul acesta îmi doresc să îi şi prezint în faţa dumneavoastră nominal, dorindu-le fetelor ca şi în acest an să continue rezultatele bune şi foarte bune din anii trecuţi!”, a spus la microfon antrenoarea lor. După prezentarea „fetelor de aur”, să nu uităm campioane europene en titre, a început, cum spuneam, demonstraţia lor de pe scenă, în aplauzele şi admiraţia tuturor celor prezenţi.
Către finalul evenimentului, cadrele didactice prezente şi directorul au făcut o scurtă prezentare a cercurilor şcolare pe care Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani le găzduieşte, precum şi a bazei didactice, sfătuind părinţii prezenţi să-şi lase copiii cu încredere să participe la toate activităţile legate de pasiunea copiilor pentru care ei au optat. „Ca de obicei la început de an şcolar prezentăm cercurile clubului nostru în faţa copiilor şi părinţilor care se află prezenţi. Pentru cei care azi nu au putut să se afle aici, prin intermediul Ziarului Văii Jiului îi informez că şi anul acesta copiii pot opta pentru cinci cercuri şcolare la Petroşani care găzduiesc următoarele activităţi: gimnastică aerobică, karting, metaloplastie, teatru, informatică, electronică şi robotică. Sunt mai multe domenii cuplate în cele cinci cercuri deoarece am vrut ca oferta să fie mai variată. Acest lucru este permis deoarece avem voie după legislaţie să facem acţiuni în proporţie de 30%, suplimentar, pe lângă activităţile curente din cercul respectiv. Iată, facem tot ce se poate doar ca aceşti copii minunaţi ai Petroşaniului să-şi poată satisface pasiunile extraşcolare, pregătindu-se în domenii care pe viitor ar putea însemna universul lor”, ne-a declarat directorul Cosmin Kiss. Anul acesta conducerea Clubului Copiilor şi Elevilor Petroşani mizează, după cum ne-a spus directorul, pe circa 600-700 de elevi ai municipiului „să participe la activităţile acestei instituţii plină de viaţă”, unde copiii „merg întotdeauna de plăcere şi nu din obligaţie şi unde ei pot descoperi multe din tainele a ceea ce îi interesează sau îi atrage”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii