De sărbători – mai cumpătaţi / La Petroşani semne bune anul are

De sărbători – mai cumpătaţi / La Petroşani semne bune anul are

Timp de citire: un minut
De la dr. Alin Vasilescu, mana­gerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, am aflat că la 1 ianuarie la Petroşani s-a născut un băieţel, sănătos şi fără probleme. Ceea ce înseamnă, conform tradiţiilor populare, un an bun pentru comunitatea petroşeneană.
La celelalte spitale, din Lupeni şi Vulcan, n-au existat naşteri în preajma datei de 31 decembrie şi 1 ianuarie, la Vulcan primul născut fiind tocmai în data de 3 ianuarie.
„Pe data de 31 am avut 83 de cazuri înregistrate la Urgenţă, pe 1 ianuarie 89 iar pe 2 ianuarie 123. N-au fost cazuri deosebite şi ce este mai important este faptul că numărul total pe cele trei zile, când altă dată era o cifră chiar impresionantă, este în media obişnuită, fapt ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat pentru ZVJ managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.
Conform datelor obţinute de la managerul Spitalului Municipal Vulcan, dr. Valentin Cătălin Popa, şi de la managerul medical al aceluiaşi spital, dr. Claudiu Valas, în intervalul 24 decembrie – 4 ianuarie în evidenţa instituţiei medicale din centrul Văii Jiului au fost înscrise 379 de prezentări. Din care: 24 de cazuri de pneumonie, 46 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 21 de cazuri de enterocolite (cu sindrom diareic) – datorate meselor de sărbători, 19 gastrite cronice acutizate (mâncarea şi băutura de sărbători fiind în mare parte şi aici cauza principală), 14 colici abdominale, 15 alergodermii alimentare, 7 cazuri de etilism acut (beţie pân` „la loc comanda!”), 9 cazuri de pacienţi care s-au prezentat la spital în urma unor agresiuni şi 21 de traumatisme datorate căzăturilor în general şi nu numai. N-au existat internări la Spitalul Municipal Vulcan datorate unor evenimente rutiere, lucru mai rar din câte am înţeles, precum nici internări datorate intoxicărilor cu medicamente ori ale unor cazuri nedorite de sinucidere, cum câteodată se mai întâmplă. „Este o statistică de cazuri normală. Faţă de alţi ani, au fost sărbători de iarnă mai liniştite, cel puţin la Vulcan şi în împrejurimi”, ne-a mai spus medicul Claudiu Valas.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii