De săptămâna trecută, surpriza promisă de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost pusă...

De săptămâna trecută, surpriza promisă de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost pusă în practică: Montarea a peste 40 de lămpi ornamentale a transformat cel mai mare parc din Petroșani în „parcul cu lumini”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În martie anul curent, înainte de izbucnirea pandemiei, primarul Petroșaniului promitea că se va ocupa anul acesta și de Parcul Central „Carol Schreter”, în sensul că-i va da strălucire și noaptea, nu doar ziua, pentru aspectul de zi și întreținerea curentă fiind executate an de an o serie de lucrări mai mari sau mai mici. „O să vedeți la timpul respectiv ce vom face, va fi o surpriză pentru toată lumea, cetățenii Petroșaniului meritând acest efort al nostru cu prisosință”, ne spunea edilul.

Surpriza a venit, cel mai mare parc al Petroșaniului arată feeric după lăsarea serii!

Vremea a trecut, a venit pandemia și toate problemele legate de ea, multe investiții din oraș găsindu-și amânarea pe bună dreptate, altele fiind măsurile ce au trebuit a fi luate, inclusiv pe linia Spitalului de Urgență Petroșani, cel mai mare spital regional. Acum două săptămâni, la fel, primarul ne-a reamintit că „vom avea o surpriză plăcută legată de parcul mare al municipiului nostru”. Mai mult n-a vrut să ne spună, „că doar e surpriză”…

Zilele trecute, după o lucrare de mai bine de o săptămână, cei care au trecut seara prin cel mai mare parc al Petroșaniului s-au trezit parcă într-o lume de basm. Oamenilor nu le-a venit să creadă că se află într-un parc al Petroșaniului. „Oare a venit Crăciunul și nu știm noi?” s-au întrebat mulți, surpriza fiind una foarte plăcută.

„Așa cum am promis și acum vreo două săptămâni, am pus în practică surpriza legată de Parcul Central Carol Schreter. Aproape peste noapte, cum s-ar zice, parcul s-a transformat într-unul de basm, un parc cu lumini și cu o feerie aparte, devenind, fără să greșesc, cel mai frumos parc din Valea Jiului. Și lucrurile nu se vor opri aici, în perioada următoare și tot în acest parc vom mai avea parte și de o altă surpriză la fel de frumoasă. Probabil că în maxim două săptămâni vom realiza și următoarea surpriză. Îi așteptăm pe cetățeni cu drag în parcul nostru, care din acest moment poate să se numească liniștit Parcul cu Lumini”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

41 de lămpi ornamentale pe leduri asigură feeria de culori. Alte 16 lămpi de acest gen scot în evidență zona avionului.

Schimbarea de „look” a parcului după înserare se datorează în primul rând achiziționării a 41 de lămpi ornamentale pe leduri, în diverse culori, cu tot cu montaj, accesorii și cablurile montate primăria plătind 62.000 lei fără TVA, în această sumă intrând și cele 16 lămpi ornamentale pe leduri ce vor înfrumuseța sensul giratoriu unde se află amplasat celebrul avion, de care știe de-acum toată lumea ce trece prin Petroșani, nu doar localnicii.

De toate aceste lucrări de montare s-a ocupat o firmă petroșeneană, „Electromax”, firește după ce primăria a achiziționat toate aceste lămpi ornamentale pe leduri de care vorbim.

15.000 de lei vor asigura înlocuirea componentelor stricate de la jocurile din parcuri

Fără să vrem să stricăm surpriza primarului și de aceea nici nu insistăm pe acest subiect, mai putem spune că în această perioadă va reîncepe plantarea de iarbă sintetică în zonele unde există locurile destinate jocurilor copiilor, operațiune ce continuă și care era necesară pentru protecția copiilor dar și ca imagine a parcului, iar în ceea ce privește iarba naturală și întreținerea ei, pentru a șasea oară anul acesta iarba este cosită.

Totodată, tot de la primarul Petroșaniului am aflat că se așteaptă onorarea comenzii de către firma DUPEX pentru aducerea și montarea componentelor distruse sau avariate de la jocurile copiilor din toate parcurile, nu doar din Parcul Central, pentru care primăria va plăti aproximativ 15.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii