De prin Vale, de la poliţie adunate…

De prin Vale, de la poliţie adunate…

Timp de citire: 3 minute

Vă prezentăm două cazuri petrecute în Valea Jiului, informațiile fiind recepţionate joi de la IPJ Hunedoara. 

Mașina poliției Petrila – implicată într-un eveniment rutier
Joi, 2 februarie, ora  09,30,  Poliția orașului Aninoasa a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că un polițist din cadrul Poliţiei oraşului Petrila, în timp ce se deplasa cu autospeciala de poliție, fiind în timpul serviciului, a fost implicat într-un eveniment rutier pe DN 66A, pe raza oraşului Aninoasa.
În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a stabilit faptul că polițistul, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce se deplasa pe DN 66A, cu autospeciala de poliție în regim prioritar, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, pe direcția Petrila-Vulcan, în momentul în care a ajuns la km 2+600 pe DN 66A, a efectuat manevra de depăşire a unui alt autoturism aflat în fața sa, condus de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din orașul Aninoasa. Concomitent însă, acest tânăr a efectuat manevra virajului la stânga, însă fără să a se asigura, moment în care a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție.
În urma coliziunii, autospeciala de poliție a fost aruncată în gardul de plasă al unui imobil, rezultând avarierea ambelor autovehicule.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au sancționat tânărul în vârstă de 25 de ani cu sancţiune contravențională în valoare de 1.305 lei și ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Hoți surprinși – într-un magazin de haine din Petroșani
Miercuri, 1 februarie 2023, ora 15,11, Poliția municipiului Petroșani a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că, persoane necunoscute încercă sustragerea unor bunuri dintr-un magazin situat în municipiul Petroșani.
Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că două persoane de sex masculin, în timp ce se aflau în magazin au luat o jachetă în valoare de 199 lei, mergând cu ea în cabina de probă. Acolo, una dintre ele a rupt sistemul antifurt, pe care l-a aruncat în coșul de gunoi din interiorul cabinei. Autorul faptei a îmbrăcat jacheta, după care s-a îmbrăcat și cu articolul personal de vestimentație pe care îl avea, încercând să părăsească magazinul.
La ieșire cele două persoane a fost oprite de către personalul magazinului, care a observat articolul de îmbrăcăminte aflat pe sub hainele persoanei, și a solicitat acestuia să returneze imediat jacheta, lucru care s-a și întâmplat. Totodată,  personalul magazinului au cerut celor doi să rămână în magazin până la venirea polițiștilor. Persoana care a sustras jacheta a ieșit totuși din magazin, fiind urmărit de către un angajat al magazinului, care a reușit în cele din urmă să-l oprească solicitându-i să rămână pe loc până la sosirea polițiștilor. La un moment dat, cea de-a doua persoană l-a lovit cu pumnul în zona gâtului pe angajatul magazinului, iar ulterior cei doi prezumtivi autori au fugit.
În urma semnalmentelor primite de la angajații magazinului, polițiștii, într-un timp relativ scurt, au identificat și depistat prezumtivii autori.  Este vorba un tânăr în vârstă de 27 de ani și de un minor în vârstă de 16 ani, ambii din municipiul Petroșani.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și tâlhărie. Față de prezumtivii autori, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați procurorului de caz, urmând a se dispune măsuri legale corespunzătoare.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii