De mâine APIA primeşte Cererile unice de plată pentru anul 2017

De mâine APIA primeşte Cererile unice de plată pentru anul 2017

Timp de citire: un minut

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că  mâine, 01 martie, demarează Campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2017.

Cererile unice de plată se vor depune până la data de 15 mai la Centrele judeţene/locale ale APIA. Fermierilor le este recomandat ca înainte de a veni la Centrele APIA să se prezinte la primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploatație și animale să verifice situația acestora în registrul Național al Exploatațiilor (RNE) cu ajutorul medicului veterinar concesionar, asociației sau propriilor evidențe, dacă este utilizator SNIIA.

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online care poate fi accesată din butonul dedicat situat pe pagina de început a site-ului APIA, însă finalizarea și închiderea Cererii unice de plată în IPA Online se face numai în Centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată. La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere. Fermierii trebuie să se prezinte la centrele APIA la data și ora la care sunt programați conform invitației primite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii