De luni, / La Petroșani a început distribuția de alimente de la...

De luni, / La Petroșani a început distribuția de alimente de la Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

După primele trei tranșe de alimente distribuite persoanelor defavorizate din Petroșani, persoane aflate în evidența Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, în cadrul programului european POAD (Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate), spuneam în ZVJ că următoarea tranșă, cea de-a patra și ultima din acest program, va avea loc undeva la final de lună aprilie sau început de luna mai a anului acesta.

Fapt ce se și întâmplă deja, zilele trecute primarul Petroșaniului transmițându-ne faptul că de luni, 2 mai, „începe distribuirea produselor alimentare din cadrul POAD”.

Dar să vedem împreună ce a avut de subliniat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi legat de această acțiune umanitară și ce alte informații tehnice a mai oferit, astfel încât toți beneficiarii să fie cât mai bine informați:

„Cea de a patra tranșă a pachetelor cu ajutoare alimentare europene, oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a ajuns la Petroșani, iar de luni 2 mai începe repartizarea lor către beneficiari de la depozitul Direcției de Asistență Socială al Primăriei municipiului Petroșani de pe strada Nicolae Bălcescu.

Fiecare pachet conține 25 kg de produse alimentare: făină albă, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Beneficiarii POAD sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Pachetele cu alimente vor fi distribuite după următorul program: de luni până joi, între orele 10.00-14.00, iar vineri în intervalul orar 10.00-12.00.

Pentru început, se distribuie peroanelor și familiilor beneficiare de ajutor social și alocație pentru susținerea familiei.

Ulterior, în limita stocului disponibil, va începe distribuirea pentru persoanele aflate în situații critice de viață, persoanele dependente încadrate în grad de handicap grav și accentuat, aflate în situații deosebite de vulnerabilitate.

Beneficiarii acestor ajutoare alimentare europene trebuie să se prezinte la depozitul Direcției de Asistență Socială cu buletinul/cartea de Identitate în original, respectiv copie după certificatul de încadrare în grad de handicap”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii