De luni, 10 mai, / La Universitatea din Petroșani va funcționa un...

De luni, 10 mai, / La Universitatea din Petroșani va funcționa un Centru mobil de vaccinare anti-COVID-19 pentru tineri și în mod special pentru studenți

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

DSP Hunedoara în parteneriat cu Universitatea din Petroșani continuă campania de vaccinare anti-COVID-19 la Petroșani. După acțiunea de vaccinare comună ce a vizat profesorii, la sugestia celor trei sindicate studențești, după cum ne informează rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. inginer Radu Sorin, urmează o nouă campanie, de data asta fiind vizați în primul rând studenții.

Vaccinul folosit în această campanie de vaccinare va fi „Pfizer-BioNTech”

Ca atare, începând de luni 10 mai, orele 9:00, la Universitatea din Petroșani va funcționa un nou centru de vaccinare mobil, pentru vaccinarea tinerilor, în mod special a studenților. Centrul mobil de vaccinare va avea de data aceasta sediul în Corpul „C” al universității petroșenene, cunoscut de studenți și profesori ca fiind “corpul de jos”, de la baza Dealului Institutului.

Programul de funcționare al centrului va fi zilnic, de la data deschiderii, în intervalul 9:00-16:00, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică. Pentru vaccinare tinerii doritori nu au nevoie de programare pe platforma on-line, cei interesați putând să se prezinte direct la centrul mobil, cu prezentarea cărții de identitate. Vaccinul folosit în această campanie va fi „Pfizer-Biontech”, iar personalul va fi unul calificat, pus la dispoziție de către DSP Hunedoara, exact cum s-a procedat și în campania de vaccinare a profesorilor.

Ideea a pornit de la cele trei asociații studențești din cadrul universității

„Această idee a venit din partea celor trei asociații studențești din cadrul universității noastre, dar și a unor cadre didactice, iar noi împreună cu cei din conducerea DSP Hunedoara am ținut cont de cerințele dumnealor. În primul rând vrem să se vaccineze studenții ce locuiesc în cămine, ca să stopăm orice risc de apariție a vreunui focar cu COVID-19. Apoi sunt bineveniți tinerii și studenții doritori, unii dintre ei implicați în Programul Erasmus și la care această vaccinare le va fi de folos și acolo unde vor merge, în țările din vestul Europei unde se pune mare accent pe vaccinare. Nu în ultimul rând, sunt așteptați să vină să se vaccineze cât mai mulți studenți, astfel încât să putem deschide învățământul față în față fără riscuri și fără frica izbucnirii unor focare care să ne dea ulterior mari bătăi de cap. Firește, pentru liniștea fiecăruia, nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, doar recomandăm acest lucru, asta ca să fie clar că sunt respectate toate drepturile omului și să nu avem discuții în acest sens. Însă prin participarea într-un număr cât mai mare la această campanie de imunizare, riscul ca pe viitor să avem infectări va fi cât mai mic”, a precizat, pentru ZVJ, rectorul Radu Sorin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii