„De la tehnică la artă”, / „Povestea Apei” continuă!

„De la tehnică la artă”, / „Povestea Apei” continuă!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Apa Serv „Valea Jiului” și Clubul Copiilor „Valea Jiului” continuă cu succes „Povestea Apei”, o acțiune ajunsă acum la ediția a III-a și care se desfășoară  la Uzina de Apă de la Jieț-Petrila.

Joi, 17 septembrie, etapa 1 a acestei ediții s-a derulat tot în cadrul Stației de Tratare a Apei Jieț. Protagoniști au fost șase elevi de la clubul copiilor, alături de directorul Clubului Copiilor Petrila, neobositul profesor Radu Chința. Din partea celor de la Apa Serv au venit directorul general Cristian Ionică, Daniel Preda și „amfitrionul” acțiunii intitulată generic „De la tehnică la artă”, inginerul de stație Adi Groza.
Într-adevăr, tot ce s-a întâmplat în cadrul acestei întâlniri este de „poveste”, pentru că din talent și din pasiune, coordonați atent de profesorul Chința și de inginerul Ionică, copiii au reușit să facă din niște piese componente ale instalației de apă – fitinguri, armături, teuri, contoare de apă sau coturi – adevărate lucrări de artă.
Da, copiii talentați ai Văii Jiului demonstrează că atunci când este pasiune, migală și îndrăzneală se poate face orice și oricând. Nu e prima oară când acești copii fac lucruri frumoase în cadrul acestor acțiuni. Reamintim că prima ediție a avut în prim-plan pictura pe sticlă realizată de elevi. Apoi, la a doua ediție, pictura pe pânză, iar acum au ajuns să asambleze fitinguri și teuri. Din mâinile lor îndemânatice au ieșit mici capodopere, care reprezintă o instalație de apă, omuleți, roboți, toate izvorând din imaginația acestor minunați copii.
„Este cea de-a treia ediție. Ne bucurăm astăzi, aici, de prezența unor copii de la Clubul Copiilor Valea Jiului, instituție cu care avem parteneriat din anul 2018. Povestea Apei continuă și anul acesta. De data aceasta formatul acțiunilor este schimbat. Din cauza măsurilor legate de pandemie, nu am putut să aducem un număr mai mare de copii. Chiar și așa, ne bucurăm de cei șase reprezentanți ai lor, niște copii de ispravă și foarte talentați, alături de profesorul lor coordonator, Radu Chința. Fiindcă afară e încă frumos, activitatea se desfășoară, după cum se poate vedea afară, în curtea acestei uzine de apă de la Jieț. Iată că se demonstrează faptul că tehnica poate crea și artă. Cele două conlucrează foarte bine atunci când există talent și imaginație, copiii de față dovedind acest lucru. Totul va fi împachetat, dacă pot să spun așa, cu o sesiune de fotografii, care vor rămâne ca vie amintire în arhivele acestei stații de tratare modernă și la Apa Serv Valea Jiului”, ne-a spus joi, directorul general Cristian Ionică.
„Povestea Apei” va mai continua în această toamnă. Copiii de la cluburile elevilor din Vale abia așteaptă să revină, să-și pună la bătaie talentul și imaginația. Firește, că vor ajunge la uzina de apă de la Jieț și copii care nu au mai fost aici niciodată. Pentru ei, emoțiile vor fi, firește, mai mari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii