De la primarul Petroşaniului / Noutăți de sezon

De la primarul Petroşaniului / Noutăți de sezon

Timp de citire: 4 minute

Administraţia locală petroşeneană, prin primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, susţine cu fermitate că este pregătită pentru a face faţă iernii. Și în ceea ce priveşte întâmpinarea Zilei Naţionale şi a sărbătorilor de iarnă din luna decembrie municipiul este pregătit.

 

Petroşaniul şi staţiunea Parâng sunt pregătite de iarnă

„În legătură cu sezonul rece şi zăpada, noi o aşteptăm să vină cu drag, gândindu-ne la debutul sezonului turistic din Parâng, unde toate utilajele şi instalaţiile pe cablu sunt pregătite să facă faţă, ca şi tunurile de zăpadă pe care le avem. La fel vorbesc aici şi de cele două telescaunuri, care în sezonul de schi vor funcţiona amândouă la tarifele stabilite şi aprobate de consiliul local. Noi suntem pregătiţi şi din punctul de vedere al deszăpezirii, firma care efectuează acest serviciu după cum ştiţi şi aţi văzut au prezentat utilajele şi personalul şi a achiziţionat materialul antiderapant necesar. Planul de intervenţie este aprobat în consiliul local şi reamintesc cetăţenilor că se va interveni cu prioritate pe căile de acces ce duc spre instituţiile publice, mă refer aici în primul rând la spital, şcoli, şi apoi celelalte instituţii publice din localitate. Apoi se va interveni pe străzile secundare şi, în paralel, în cartierele mărginaşe şi centrale. Legat de sezonul turistic din Parâng, pentru a sprijini turismul local primăria şi consiliul local împreună cu cetăţenii ce deţin locaţii turistice vor organiza iarna aceasta mai multe evenimente, manifestări şi concursuri pentru a atrage cât mai mulţi turişti şi iubitori de sporturi de iarnă şi pentru a pune în valoare ceea ce avem în staţiunea noastră turistică. Tot legat de staţiune, trebuie să precizez că drumul din Parâng este în administrarea consiliului judeţean, noi având porţiunea de drum până la intersecţia ce duce la Jieţ şi spre telescaunul vechi şi zona Rusu. Să sperăm că anul acesta nu vor mai fi probleme de la intersecţie şi până la Rusu, iar în ceea ce priveşte strada de pe Maleia, ce duce până la acea intersecţie, fiţi siguri că noi ne vom face treaba ca şi în anii trecuţi”.

 

Acţiuni de Sfântul Andrei, Ziua Naţională şi Sfânta Varvara

„Prin intermediul Ziarului Văii Jiului vreau să spun cetăţenilor noştri că municipiul Petroşani va fi pregătit de sărbătorile de iarnă care vin şi sper că oraşul va avea farmecul acelor seri speciale din luna decembrie în condiţiile, în care împodobirea oraşului cu ghirlande, becuri şi ornamente s-a extins anul acesta de aproape trei ori mai mult. Acestea au fost montate şi pe străzi unde nu aveam aşa ceva, cum ar fi strada Cuza Vodă din Colonie şi alte câteva, strada Avram Iancu din zona pieţei, sau străzi din Aeroport, precum Independenţei şi altele. Vor exista şi doi brazi înalţi artificiali, în parcul mare şi în Piaţa Victoriei, precum şi alte ornamente noi în centrul civic şi nu numai, iar centrul civic va arăta şi anul acesta, ca şi artera principală a municipiului foarte luminos şi atrăgător. Să sperăm că vom satisface toate gusturile cetăţenilor noştri, de la an la an încercăm să facem acest aranjament ornamental de sărbători cât mai plăcut. În principiu, lumea trebuie să ştie că joi seara, de Sfântul Andrei, deci pe 30 decembrie, dăm drumul la iluminatul special de sărbători, exact la orele 18:00, acţiunea desfăşurându-se ca de obicei în Parcul Central Carol Schreter. A doua zi, vineri, 1 Decembrie, de Ziua Naţională, începând cu orele 10:30 deschidem tot în Parcul Central seria de manifestări legate de Marea Unire de la 1918, după care va urma un mic spectacol de muzică populară susţinut de copiii noştri şi servirea tradiţionalelor porţii de fasole (cu cârnaţi pentru cei care nu ţin post).

Lunea care vine, în data de 4 decembrie, de Sfânta Mare Muceniţă Varvara, Ocrotitoarea Minerilor şi de câţiva ani şi Ocrotitoarea Petroşaniului, vom avea activităţile prilejuite de această sărbătoare. Dimineaţa vom participa la slujba specială de Liturghie de la Biserica Sf. Mare Muceniţă Varvara din Aeroport, iar la orele 17 vom participa la slujba de seară de la Biserica Catolică Sfânta Varvara. Sunt convins că şi anul acesta vor veni de Sfânta Varvara foarte mulţi credincioşi şi vom fi din nou împreună, aşa cum îi stă bine unei comunităţi locale creştine. Tot în aceeaşi zi, în Sala de Marmură, primăria şi consiliul local au organizat un concurs pe teme religioase cu elevii de la şcoli, pe care-l organizăm anual de când Sfânta este protectoarea oraşului. Ce va fi înainte de Crăciun şi de această mare sărbătoare a Naşterii Domnului, precum şi de Anul Nou vom avea timp să mai discutăm, acum fiind prea repede să vorbim. Cert este că va fi şi anul acesta o lună decembrie plină de acţiune, de manifestări frumoase, mult aşteptate de cetăţeni”.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii