De la finele săptămânii trecute, / Apa Serv are buget pe anul...

De la finele săptămânii trecute, / Apa Serv are buget pe anul 2022

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

  • Estimările raportului venit-cheltuieli arată un profit brut estimativ de 32.000 lei

 

Directorul general al S.C. „Apa Serv” Valea Jiului, Cristian Ionică, ne spunea în ianuarie, după o acțiune de la Valea de Pești pe care am bifat-o și în paginile ziarului nostru, că nu știe la acel moment cum va fi cu bugetul pe anul 2022. Cristian Ionică spera ca și în acest an veniturile instituției să depășească cheltuielile, în condițiile în care și în 2021 veniturile au fost mai mari decât cheltuielile, și, mai cu seamă, operatorul regional de apă și canalizare nu a avut datorii, încheind anul trecut bilanțul cu bine.

 

Zilele trecute la consiliul județean a fost adoptat bugetul pe anul 2022. Cum județul Hunedoara este acționar majoritar la Apa Serv Valea Jiului, din acel moment operatorul regional are și buget. Și exact cum își dorea directorul general, așa și este, estimările conducerii societății Apa Serv fiind că în 2022 veniturile vor fi de 35,72 milioane lei, în timp ce cheltuielile estimate a fi arată o cifră cu ceva mai mică, respectiv 34,69 milioane lei. Din cele peste 35 de milioane lei ce se estimează pe hârtie a fi la veniturile firmei, 31,46 milioane lei vor proveni din activitatea de bază, respectiv producția de apă potabilă și serviciul de canalizare. Din alte activități, cum ar fi montări, verificări și sigilări de apometre, branșări sau închirieri de utilaje, Apa Serv prevede a obține suma de 2,93 milioane lei. Nu în ultimul rând, se estimează că vor mai intra la veniturile societății anul acesta încă circa 200.000 lei din producerea energiei electrice de la Valea de Pești și alți 330.000 lei din vânzarea certificatelor verzi obținute ca urmare a producției de energie electrică de care vorbeam.

După tragerea liniei cu venituri și cheltuieli, profitul brut în 2022 ar putea fi, conform estimărilor,  de circa 32.000 lei. Asta ar însemna să fie un an bunicel pentru Apa Serv, oricum foarte bun față de ce era acum mai mulți ani, când societatea, după cum știți, intrase în faliment și se punea problema „ce vom face cu operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului?”.

Cu toate acestea mai bune în ultimii ani, încă la Apa Serv mai există salariați care se plâng de salarii mici, în condițiile în care au vechime și sunt specializați în meserie, deci nu vorbim de tineri nou angajați și fără calificare. La ultima conferință de presă i-am transmis acest lucru directorului general, care ne-a ascultat și ne-a dat dreptate parțial, sugerând faptul că dacă lucrurile merg bine și în 2022 se va mai pune câte ceva la salariile mici, la persoanele care au vechime și calificare. Rămâne de văzut. Oricum și la acest capitol lucrurile s-au mai îmbunătățit. Să nu uităm că 2021 a fost al treilea an la rând când angajații au primit prime de Crăciun, fapt care acum ceva ani părea imposibil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii