Dacă în unele UAT-uri norma de hrană a polițiștilor locali a picat,...

Dacă în unele UAT-uri norma de hrană a polițiștilor locali a picat, la Hunedoara rămâne

Timp de citire: un minut

Veniturile scăzute la buget, subfinanțările de la Consiliul Județean Hunedoara, au determinat unele UAT-uri să reducă cheltuielile, iar una dintre măsuri a fost tăierea normei de hrană a polițiștilor locali, cum s-a întâmplat la Petroșani.

Mai determinat a fost primarul Devei care a propus restructurarea serviciului, și concedierea unei părți din personal.

La Hunedoara începând cu luna ianuarie 2018 se aprobă acordarea integral, în condiţiile legii şi în limita bugetului local aprobat cu această destinaţie, a normei de hrană zilnică personalului Direcţiei Poliţia Locală a municipiului Hunedoara.  Contravaloarea lunară a normei de hrană calculată individual, conform alocațiilor valorice zilnice, se va achita lunar, odată cu celelalte drepturi salariale.  Norma de hrană se acordă în bani, pe zile calendaristice, în limita bugetului local aprobat cu această destinaţie, potrivit legii.  Contravaloarea financiară a alocaţiei valorice zilnice a normei de hrană este de: a) norma nr. 1 – 25 lei/zi; b) norma nr. 6 – 32 lei/zi; c) norma nr. 12 „B” – 5 lei/zi.

Finanţarea sumelor necesare suportării normei de hrană stabilită la art.1 – 4 se va suporta din bugetul local al municipiului Hunedoara, iar plata sumelor se va face în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie, cu încadrarea în nivelul maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general al municipiului Hunedoara, aprobat în condiţiile legii.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii