Dă mat în orice competiție: Șahistul Rareș din Petroșani

Dă mat în orice competiție: Șahistul Rareș din Petroșani

Timp de citire: un minut

Rareș Apostu, micul șahist din Petroșani care face „mat” orice competitor, s-a întors de curând de la Campionatul Mondial din Egipt.

La doar 8 ani, Rareș a ieșit pe locul 13, confruntându-se cu 89 de participanți din 42 de țări. Rezultatul este unul foarte bun pentru Rareș, fiind cel mai bun rezultat obținut vreodată de un hunedorean la campionatul mondial.

Rareș-Ștefan Apostul, reprezentantul României la Campionatul Mondial din Egipt, a intrat în competiție ca al 27-lea favorit la categoria sub 8 ani, confruntându-se cu 89 de participanți din 42 de țări. Fără să se lase intimidat de concurența formidabilă, și-a demonstrat abilitățile încă de la început, învingând în runda a 2-a pe favoritul numărul 2 al competiției, reprezentantul Angliei. În ultima rundă, cea cu numărul 11, Rareș a luptat cu șanse pentru o medalie împotriva reprezentantului Mongoliei. Din păcate, înfrângerea l-a trimis până pe locul 13.

Rezultatul este unul foarte bun pentru Rareș, fiind cel mai bun rezultat obținut vreodată de un hunedorean la Campionatul Mondial.

„A fost cea mai grea competiție la care am participat până acum. Cel mai greu mi-a fost să joc cu concurenții din Mongolia și Kazahstan. Care, trebuie să recunosc, sunt foarte buni”, a spus Rareș Apostu.

Pentru acest copil cu o minte de aur șahul este totul. Se pregătește intens pentru fiecare competiție la care participă, și nu sunt puține. Odată întors din Egipt, Rareș a început pregătirile pentru o competiția care se va desfășura la Alba.

„Șahul pentru mine este totul, fac asta de la 6 ani. Zilnic joc șah, cam 4-5”, a adăugat micul campion.

Rareș reprezintă cu cinste România, județul Hunedoara și Valea Jiului la toate competițiile de șah la care participă. Antrenor îi este tatăl său, ceea ce înseamnă că Rareș are pasiunea pentru șah în sânge. De altfel, abilitățile lui au fost descoperite prin joacă încă de când Rareș avea 3 ani. Următoarea mare competiție la care micul șahist va participa este campionatul național care se va desfășura în prima parte a anului viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii