D.A.D.P.P. / Va găsi o soluţie şi pentru strada pe care copiii...

D.A.D.P.P. / Va găsi o soluţie şi pentru strada pe care copiii circulă, ca mâţele, pe bordura gardului

Timp de citire: 2 minute
Colonia Petroşani este ca o babă hâdă, cocoşată de vârstă. De cum ai trecut linia ferată contactul cu Colonia se vede şi se simte până şi la pas.
Casele vechi, ponosite, îi dau aerul bătrânesc, dar parcă nu ar arăta aşa rău dacă ar fi infrastructura rutieră bună. Dar nici asta nu are cum să fie modernizată până ce nu va fi canalizare şi apă peste tot, mai apoi gaz. Din cauza intervenţiilor multiple asupra infrastructurii rutiere, pentru reţeaua de canalizare, reparaţii şi uzura timpului, străzile sunt toate denivelate sau pline de gropi, fiind ori adâncite ori prea ridicate. Cert este că se circulă greu fie cu maşina, fie pe jos.
Răbdare, spune Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (D.A.D.P.P.), se va moderniza Colonia, dar pe etape. Deja se asfaltează unele străzi, iar anul viitor se vor asfalta mai multe. Însă, proprietarii celor 12 case de pe strada Sarmizegetusa zic că le-a ajuns cu răbdarea, pentru că străduţa lor, scurtă, îngustă şi pierdută printre case este inundată la fiecare ploaie. În sensul că abia poţi să o parcurgi cu cizme de cauciuc. La intersecţiile cu Vasile Alecsandri şi Aurel Vlaicu se adună apa cea mare, în sensul că miercuri dimineaţa, a doua zi de ploaie în această săptămână, apa era toată… lac. Spre după-masă rămăsese mai mult mâl.
Doamna Claudia Lunel spune că cel mai greu le este copiilor să circule pe această stradă. Din curte până în strada principală copiii se urcă pe bordura gardului vecinilor şi merg încet, ca pisicile, atenţi să nu cadă în baltă.
„La Primăria Petroşani s-au depus trei cereri de reabilitare a străzii, dar fără niciun rezultat. Suntem amânaţi din motive de spaţiu. Nu este acces auto, nu se poate intra cu utilajele pe stradă. Totul trebuie făcut manual. Nu se poate lărgi strada pentru a permite accesul cu maşina, pentru că sunt curţi şi case care o delimitează. Nu are nici rigolă de scurgere a apei. Strada are în jur de 12 case dar problema cea mai mare este de fapt în zona de legătura Vasile Alecsandri şi Aurel Vlaicu”.
Daniel Vişan, şeful DADPP Petroşani, cum a auzit de strada Sarmizegetusa a ştiut exact care-i problema şi a ştiut exact şi ce rezolvare a fost stabilită pentru ea.
„Noi avem strada respectivă, alături de altele, în programul de asfaltare prevăzut pentru anul viitor. Este adevărat, acolo se intervine greu din cauza faptului că este foarte strâmtă, dar ea se va putea reabilita cu utilaje mai mici. Este problematic până la momentul asfaltării. Noi putem pune pietriş pe ea, dar această intervenţie poate duce la inundarea curţilor oamenilor, nefiind rigole. Trimit pe cineva în zonă, să vadă care-i situaţia şi cum putem interveni provizoriu”, a transmis şeful D.A.P.D.P.P.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii