Curtean fiind ocupat să aducă investitorii promişi în campanie, / Iarna pe...

Curtean fiind ocupat să aducă investitorii promişi în campanie, / Iarna pe uliţă a devenit iarna batjocurii petrilenilor

Timp de citire: 2 minute
Pornind de la o sesizare făcută ziarului nostru de către două cadre didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Petrila, ne-am deplasat miercuri, 11 decembrie, după prânz în zona unităţii şcolare respective.
Nu de altceva, dar am vrut să vedem şi noi dacă situaţia stă aşa cum ne-a fost descrisă: „Veniţi să vedeţi ce bătaie de joc este la adresa noastră, la adresa elevilor şi profesorilor, cum stă zăpada pe tot trotuarul ce trece pe lângă şcoală fără ca nimeni să nu vină şi să arunce cu sare şi să ia zăpada, astfel încât ne rupem efectiv gâtul dacă nu suntem atenţi. Veniţi să vedeţi de asemenea cum arată toate trotuarele din Cartierul 8 Martie, cel mai mare cartier petrilean. Oraşul pute în multe zone de mizerie neridicată cu zilele, se curăţă la greu zăpada numai pe şoseaua principală, prin cartiere dacă trece vreo lamă, la trei zile, poate nici atunci, mare lucru”.
Parţial, profesorii respectivi au dreptate. Lucrurile se prezentau aievea. Trotuarul, într-adevăr, avea zăpadă cam de o palmă – strat vechi şi încă una stratul de zăpadă depus în noaptea de marţi spre miercuri. Plină de zăpadă necurăţată era şi aleea asfaltată care ducea spre intrarea principală. De asta n-au amintit cei doi dascăli, că doar nu trebuia să vină cineva de pe Lună s-o cureţe! În Cartierul 8 Martie cam toate străzile „plângeau” după lama camionului, se vedea clar că de cu noaptea nu mai trecuse nimic pe ele, negrul asfaltului devenind o amintire.
Revenind la şcoală şi la situaţia de-acolo, dacă pe trotuarul dinspre şcoală, ca să fim corecţi, se aruncase de vreo 3 lei cu nisip, din loc în loc, ceva de genul rahatul gâştii, pe celălalt trotuar, dinspre blocurile de pe deal, unde zăpada era şi mai consistentă, nu se aruncase cu nimic. De altfel acel trotuar nu se mai putea numi „trotuar” ci un simplu dâmb plin de zăpadă, privind spre el nu-ţi mai puteai da seama unde începe dealul şi unde începe trotuarul. Ca atare, pietonii, mergeau cu toţii cu binişorul pe stradă, încurcând evident traficul auto. Dar ce să facă oamenii? În momentul în care o maşină a salubrităţii a ajuns să ridice gunoiul, pe strada respectivă s-a format o coadă serioasă de maşini deoarece, din cauza maşinilor parcate şi a zăpezii de pe lateralele drumului, cele două benzi deveniseră doar una. Şi uite aşa, petrilenii se distrează în miez iarnă cu zăpada, în aşteptarea investitorilor „serioşi” care n-au mai ajuns, dar care o dată şi-o dată o să ajungă, după cum îi minţea viceprimarul oraşului.
Pe strada Minei, am regăsit cam aceeaşi situaţie.
La Petrila, iarna pe uliţă a devenit iarna batjocurii cetăţenilor. Dar lasă că o să aducă Curtean investitorii ăia şi o să fie bine…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii