Cum să înveți singur lucruri noi folosind internetul

Cum să înveți singur lucruri noi folosind internetul

Timp de citire: 3 minute

A fi capabil să deprinzi noi abilități sau cunoștințe cu ajutorul internetului este una dintre cele mai importante abilități dacă vrei să trăiești o viață plină și să-ți atingi întregul potențial. Și totuși, aceasta nu pare a fi o abilitate care este predată pe scară largă în școli.

Înainte de toate, ca să poți învăța singur lucruri noi folosind internetul trebuie să adopți o mentalitate de creștere, adică să dobândești convingerea că poți învăța și obține aproape orice îți dorești. Este esențial să accepți că internetul conține informații despre aproape orice ai putea vreodată să-ți dorești să înveți. Având controlul asupra acestei capacități, îți vei da seama că tu ești singura barieră în calea îmbunătățirii tale. Trăim în era informațională, în care o cantitate impresionantă de informații este disponibilă la îndemâna noastră instantaneu, în orice moment. Sarcina oricărei persoane interesate să învețe este să analizeze aceste informații și să găsească cele mai bune resurse, care să o ajute să învețe în cel mai scurt timp.

Alegând calea studiului cu ajutorul internetului, vei învăța de la cei mai buni. Dacă cineva dorește să joace în NBA, ar trebui să-l studieze pe Lebron James și pe alți jucători NBA pentru a înțelege exact cum joacă, care este mentalitatea lor, cum se poziționează pe teren etc. A studia experții este una dintre cele mai simple modalități, totodată subestimate, de a învăța lucruri noi. Persoana care înțelege asta va putea face acest lucru citind interviuri, urmărind acțiunile modelelor sale exact ca un șoim, mimându-le stilul până când își dezvoltă unul propriu sau chiar adresându-se lor și cerându-le ajutorul/sfatul. Această tehnică ar putea fi cea mai simplă pentru cei care doresc să învețe sporturile minții. În cazul pokerului, pe platforma Pokerstars, există șansa de a învăța de la persoane experimentate, dintr-o secțiune dedicată profesioniștilor, unde se stă la aceeași masă rotundă virtuală, iar în ceea ce privește șahul, pe platforma de șah chess există o secțiune specială numită Analiză, unde se găsesc indicații despre toate mișcările și piesele.

Nu este surprinzător faptul că mulți oameni de succes spun că mentoratul a fost unul dintre cele mai importante aspecte ale succesului lor. Pentru că dacă găsești pe cineva care a obținut succesul pe care ți-l dorești, probabil că te poate ajuta să te îndrume unde vrei să ajungi.

Este posibil să fi auzit deja următoarea frază: Cel mai bun mod de a învăța este practica. Acesta este un concept foarte simplu pe care școala tradițională nu-l prea predă. Memorarea informațiilor pentru a trece un test nu este cea mai bună cale de a atinge succesul. Dacă o persoană își dorește să învețe cum să construiască un site web, atunci ar trebui să construiască unul. Dacă își dorește să fie un om de marketing priceput, atunci trebuie să facă literalmente marketing. În cazul în care vrea să învețe antreprenoriat, nu există nimic mai eficace decât să-și înființeze o companie. Aplicarea acestui principiu duce la un drum lung și fructuos. În majoritatea lucrurilor, nu trebuie să fii un expert înainte de a începe. Trebuie să începi, să înveți, să aplici, să înveți, să aplici, să înveți, să aplici. Și astfel, procesul de învățare și îmbunătățire curge natural.

Aflându-te în rolul persoanei care învață lucruri noi cu ajutorul internetului, trebuie să fii pregătit să ceri ajutor ori de câte ori te blochezi. Dacă nu îți poți da seama cum să rezolvi o problemă specifică (sau dorești doar să înveți mai repede), cere ajutor. Poți face asta fie luând legătura cu un anumit expert în domeniu, fie intrând într-un grup Facebook sau altă comunitate, unde poți adresa întrebări; ar mai fi și varianta de a angaja un expert/coach pe o platformă de freelancing precum Upwork sau Fiverr.

În concluzie, pentru a lega o prietenie frumoasă cu internetul, fără a te lăsa prins doar în mrejele sale, există câțiva pași simpli de urmat. Primul se referă la a crede în capacitatea de a învăța orice, al doilea este despre a învăța de la cei mai buni, pentru a scurta timpul de învățare, iar al treilea este un proces în sine: Încercare, Căutare, Întrebare.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii