Cum sa combini eficient chiuvetele de bucătărie cu bateriile

Cum sa combini eficient chiuvetele de bucătărie cu bateriile

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Bucătăria fiind una dintre cele mai utilizate zone dintr-o casă, combinația ideală între chiuvete bucătărie și baterii bucătărie nu este o sarcină ușor de rezolvat.

În primul rând este foarte important de verificat fiecare aspect al dimensiunii bateriei și chiuvetei de bucătărie înainte de a le comanda. În primul rând, trebuie văzut dacă sunt compatibile din punct de vedere al montajului, intrucat o baterie cu montaj pe chiuvetă nu va putea fi montată pe o chiuvetă fără orificiu pentru baterie.

În al doilea rând, pentru a fi echilibrate din punct de vedere vizual, dar ținând cont și de aspectul funcțional, înălțimea bateriei și lungimea pipei acesteia trebuie să fie potrivite cu dimensiunile cuvei chiuvetei, astfel încât chiuveta să poată fi folosită corect pentru activitățile în care este utilizată.

Toate produsele pentru bucătărie de la Neakaisa au menționate toate dimensiunile pe site, astfel încât alegerea unei combinații între baterii și chiuvete de bucătărie să fie cât mai facilă.

Înălţimea bateriei are două componente: înălțimea de la punctul de montare până la extremitatea cea mai de sus, care contează în cazul în care este montată sub fereastră sau sub un corp de mobilier, și distanța dintre baza chiuvetei și gura bateriei, care, împreună cu capacitatea cuvei chiuvetei, va dicta cât de voluminoase pot fi vasele și alimentele care urmează a fi spălate.

 O altă dimensiune importantă este lungimea pipei bateriei. Aceasta va determina dacă jetul de apă va cădea pe pereții sau în mijlocul chiuvetei. Există riscul ca, dacă aceasta este prea scurtă, să apară stropi de apă nedoriți în exteriorul chiuvetei de bucătărie.

  Tipuri de chiuvete pentru bucătărie

Chiuvetele de bucătărie pot avea o mare varietate de forme, pot fi cu o cuvă sau două, cu picurător sau fără, dar principalul lucru care le diferențiază este materialul folosit la fabricarea acestora.

Sunt două tipuri principale de material din care sunt făcute chiuvetele de bucătărie: oțel inoxidabil sau compozit. Când vine vorba de compozit, lucrurile devin ceva mai complicate. Compozitul este un material extrem de durabil, variind în funcție de marcă, și este conceput cu scopul de a face chiuveta cât mai rezistentă la pete, căldură, impact și zgârieturi. Compozitul cu granit este mai rezistent la șocuri și zgârieturi decât acela cu cuarț. Ca atare, putem considera gama de chiuvete din compozit mai durabile decât cele din oțel inoxidabil.

Chiuvetele pentru bucătărie pot avea forme rectangulare, rotunde și asimetrice pentru colț. În funcție de fiecare model acestea pot avea una sau două cuve, cu sau fără picurător.

În cazul designului, chiuvetele din compozit au o oferta mult mai variată decât acelea din inox. Culorile adăugate în procesul de fabricare a compozitului variind de la negru la gri, bej sau alb.

Ce baterii se potrivesc cu chiuvetele compozit

Din punct de vedere funcțional, orice baterie proiectată pentru bucătărie este potrivită și pentru chiuvetele de bucătărie din compozit.

Pentru un aspect unitar cea mai la îndemână opțiune este achiziționarea unei baterii care să fie în aceeași culoare cu chiuveta de bucătărie. Dar asta nu trebuie să reprezinte obligatoriu o limitare, putându-se face diverse combinații între o chiuvetă de o culoare și o baterie de altă culoare.

Accesorii esențiale pentru orice chiuvetă

O chiuvetă de bucătărie nu poate fi funcțională fără alimentare și evacuare. Adică fără baterie și sifon de scurgere. În gama de obiecte sanitare de la Neakaisa se găsesc atât diferite modele de sifoane, cât și o paletă largă de baterii de bucătărie.

Producători de baterii și chiuvete pentru bucătărie

În magazinul online puteți găsi baterii produse de Grohe, Hansgrohe, Ideal Standard, Kludi, Franke, Teka și Steinberg, iar în cazul chiuvetelor vorbim despre producătorii Alveus, Franke, Grohe, Hansgrohe și Teka.

Daca informațiile oferite au fost de ajutor, vă invităm să vedeți întreaga gamă de produse pentru bucătărie de pe site-ul Neakaisa.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii