Cum iei contracte de 800.000 de lei de la Consiliul Judeţean Hunedoara în...

Cum iei contracte de 800.000 de lei de la Consiliul Judeţean Hunedoara în câteva zile.  / Ghid complet, actualizat 2023, metoda PSD

Timp de citire: 4 minute

 

Norocosul om de afaceri Nicolae-Iuliu Nasta, flancat de Alin Ţambă (PSD, vicepreşedinte CJ Hunedoara) şi Tiberiu Pasconi (primarul comunei Toteşti)

Iunie 2021
Hunedorean la origine (actualmente timişorean), omul de afaceri Nicolae-Iuliu Nasta pierdea cu succes (din postura de candidat independent) alegerile parţiale pentru funcţia de primar al comunei hunedorene Romos. Treaba cu independenţa a fost şi rămâne discutabilă dacă luăm în calcul că, în campanie, Nasta a avut la dispoziţie tot arsenalul media tradiţional al PSD Hunedoara. Mai presus de toate, a şi fost susţinut oficial, prin declaraţii publice cu subiect şi predicat, de o ceată de primari PSD, în fruntea cărora au stat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, şi Alin-Adam Ţambă, vicepreşedinte (tot de la PSD) în administraţia judeţeană. Nasta a candidat independent, asumat fiind de către PSD.

Decembrie 2021
După ce a trăit năpasta cu pierderea alegerilor, Nicolae-Iuliu Nasta a dat fuga la ORC Timiş, unde a fondat (ca administrator şi unic asociat) New Fox SRL Timişoara, societate având ca obiect principal de activitate “4120 – Lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Ianuarie 2023
Nicolae-Iuliu Nasta visează că, în februarie 2023, Consiliul Judeţean Hunedoara va achiziţiona direct, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), trei Documentaţii de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (D.A.L.I.) în valoare cumulată de 674.000 de lei, fără TVA, adică un total de 802.060 de lei.
Visul acesta, deloc banal precum al oricărui hunedorean de rând, l-a determinat pe Nasta să-şi cesioneze părţile sociale şi să ofere calitatea de administrator partenerei sale de viaţă, Camelia-Florina U., care primeşte puteri depline de reprezentare şi administrare a societăţii New Fox SRL în data de 13 ianuarie 2023.

Februarie 2023
În primele zile ale lunii februarie, noul proprietar în acte al New Fox SRL Timişoara visează că ar fi foarte bine ca firma să fie autorizată pentru obiectele de activitate necesare întocmirii celor trei DALI pe care, doar câteva zile mai târziu, CJ Hunedoara le va căuta şi achiziţiona online, prin SICAP. Dă fuga la ORC Timiş. Cererea privind activităţile autorizate la terţi a fost depusă în 06.02, fiind admisă în 08.02.

Preşedintele CJ Hunedoara în timpul unei declaraţii de susţinere electorală a omului de afaceri Nicolae-Iuliu Nasta, viitor partener contractual al administraţiei judeţene

Visul frumos continuă
în 9 şi 10 februarie 2023. Când, citind în stele că New Fox SRL are deja în posesie Certificatul constatator privind activităţile autorizate la terţi emis în 8 februarie 2023, reprezentanţii CJ Hunedoara încep demersurile în SEAP pentru a încheia trei contracte cu societatea amintită, pentru a achiziţiona deci cele trei DALI în valoare totală de 802.060 de lei. Adevărul e că, din orice birou al CJ Hunedoara ai privi, la fix ghiceşti că în Timişoara, chiar pe Calea Moşniţei, la nr. 8, există o firmă perfect pregătită să onoreze cele trei contracte pe care le ai în minte.

În graba aceasta,
…de oameni care visează să câştige (primii) ori să atribuie (ultimii) nişte contracte de miliarde, New Fox SRL a greşit, depunând o ofertă prea mare pentru unul dintre contracte. N-a fost asta o problemă. Achiziţia respectivă a fost anulată, fiind imediat demarată una nouă, tocmai pentru ca reprezentanţii CJ Hunedoara să se asigure că vor face achiziţia de la aceeaşi firmă, nicidecum de la alta.

Aţi putea crede
că omul de afaceri Iulian-Nicolae Nasta a visat inspirat şi în trecut, iar New Fox SRL are deja o experienţă relevantă în contracte prin SEAP, acesta fiind şi motivul pentru care reprezentanţii CJ Hunedoara au studiat temeinic piaţa, au analizat-o la sânge şi au ajuns tocmai în Timişoara, pe Calea Moşniţei, la numărul 8. Nici pomeneală. Procedurile derulate în februarie 2023 sunt singurele achiziţii publice la care New Fox SRL a participat în “vasta” sa experiență pe piață, din 23 decembrie 2021 și până în prezent.

Prin senzaţionalul mecanism patronat de Laurenţiu Nistor de la PSD Hunedoara, orice actual (sau chiar fost) hunedorean are acum şansa de a pune mâna pe contracte de 800.000 de lei în câţiva paşi simpli

Ce trebuie să faci
ca actual (sau chiar fost) locuitor al județului Hunedoara pentru a primi și tu contracte de 800.000 de lei? Iată cei câțiva pași simpli:
Pentru început, trebuie să te laude Nistor, Țambă și o ceată de primari PSD până pierzi alegerile.
Mai apoi, după ce ai pierdut alegerile, trebuie să visezi cam ce ar dori să cumpere, pe direct, CJ Hunedoara peste un an și jumătate.
Mai stai vreo 6 luni și înființezi o societate comercială.
Aștepți un nou vis.
Din visul cel nou, afli ce obiecte de activitate autorizate la terți trebuie să aibă firma ta ca să se poată încadra în cerințele unei proceduri de achiziție pe care CJ Hunedoara o va organiza peste o lună.
Ca să nu ai, aparent, nici o legătură cu oamenii din fruntea instituției care îți atribuie direct contractele, cesionezi firma și cedezi calitatea de administrator unui apropiat. Ca să nu te prindem chiar repede, nu alege tocmai partenerul de viață pentru a-i face cadou firma care urmează să încaseze miliardele. Tot așa, ca să nu te prindem repede, schimbă și datele de contact ale firmei, nu doar persoana cu puteri depline de reprezentare şi administrare.
Dacă respecţi cu stricteţe toţi aceşti paşi, succesul în afaceri te va vizita. Ca să n-ai şi alte vizite, nu sta pe acasă, de luni până vineri, la 6 dimineaţa. Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii