Cum a călcat în picioare președintele Bobora promisiunile electorale făcute petrilenilor

Cum a călcat în picioare președintele Bobora promisiunile electorale făcute petrilenilor

Timp de citire: 3 minute

De râsul curcilor! Deși în 2016 petrilenii au fost aburiți, pentru a vota masiv cu PSD, inclusiv cu echipa forțoasă a Partidului Social Democrat pentru Consiliul Județean Hunedoara, și anul acesta oamenii își iau o mare țeapă chiar de la Mircea Bobora, președintele în exercițiu al administrației județene, și el membru PSD.

Sperând că va primi ajutor chiar de la Bobora, pe care l-a făcut președinte al CJ prin votul masiv al petrilenilor, primarul Jurca a solicitat CJ Hunedoara suma de 6.879.793 de lei, necesară pentru cofinanțarea – în acest an – a proiectelor care vizează modernizarea de străzi și parcări, asfaltarea ori modernizarea străzilor Dacilor, Cărbunelui, Parângului, Lunca și Prundului, dar și construirea a două grădinițe („I.D. Sîrbu”, „Ana Colda”), a proiectului de eficientizare termică, a celui de regenerare a spațiului public urban, a proiectelor care vizează înlăturarea efectelor calamităților naturale și a celui legat de construirea unei hale pentru investitori.
Petrilenii au votat cu Jurca și candidații PSD pentru Consiliul Local și Consiliul Județean după ce tandemul Jurca – Curtean a bătut străzile cu saci de promisiuni, inclusiv aceea că investitorii vor da buzna în localitate, unde se va amenaja o hală estimată la 3,5 milioane de lei.
Practic, întregul program electoral al PSD pentru Petrila este în aer după ce, din totalul solicitat CJ Hunedoara (6.879.793 de lei), administrației locale i s-a alocat pentru 2018 ridicola sumă de 350.000 de lei. Dacă luăm în calcul doar populația orașului Petrila în raport cu cea a județului, în Estul Văii Jiului ar fi trebuit să ajungă de două ori mai mulți bani. Cel puțin.
Fapt ce te face să întrebi, pe bună dreptate, când și cum se află aproape de petrileni echipa puternică a PSD Hunedoara? Doar atunci când încasează la greu ori face turism politic pe banii CJ Hunedoara?
Foarte vocal în campania electorală, viceprimarul Curtean tace mâlc! La vremea când la nivelul CJ Hunedoara și în spațiul public se discutau sumele distribuite bugetelor locale, inclusiv Petrilei, Curtean propaga online informații mult mai „importante”: fotografii care îl înfățișează jucând ping-pong (29 ianuarie) sau la schi (4 februarie). Nu s-a legat cu lanțuri în fața clădirii CJ Hunedoara, nu a cerut sprijinul consilierilor județeni (nici măcar al celor din Vale, care oricum nu s-au bătut pentru această zonă), n-a ieșit cu vreo declarație referitoare la subfinanțarea localității Petrilade către administrația județeană, controlată de către PSD. Dar s-a relaxat, de parcă la bugetul Petrilei banii nu sunt o problemă. De la Petroșani, un municipiu de asemenea subfinanțat de către CJ Hunedoara, pare că – după ce s-a văzut cu sacii în căruță – lui Curtean i se cam rupe. De la dvs. cum se vede?
Un alt tăcut al actualului regim este Gheorghe Bobar. Deși firma la care a fost asociat și chiar administrator este datoare la bugetul Petrilei, Bobar n-a scos o vorbă în spațiul public cu privire la subfinanțarea Petrilei. Asta deși, inclusiv de pe urma petrilenilor, care au votat masiv cu PSD, Bobar și-a menținut funcția de președinte CA la SNÎMVJ, de unde a încasat, numai într-un an, 89.171 de lei!
Chiar dacă se alege praful de promisiunile făcute petrilenilor, aleșii acestora încasează la greu. Jurca și Curtean și-au tras salarii de nababi, Bobar încasează și de la SNÎMVJ, dar și în calitate de consilier local, iar petrilenii… n-au decât să mai aștepte. Punerea în operă a promisiunilor se amână pentru o dată care se va anunța ulterior. Ca să nu mai spunem că, anul acesta, Petrila primește de la CJ Hunedoara chiar mai puțini bani ca în mandatul 2012–2016. Cine nu crede să cerceteze.

de Cătălin DOCEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii