Cu sprijinul Primăriei Petroșani, / Campania DEEE a adunat peste 8 tone...

Cu sprijinul Primăriei Petroșani, / Campania DEEE a adunat peste 8 tone de vechituri

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Pentru a doua oară în acest an, Campania de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) a continuat la Petroșani. Campania va continua la toamnă.

Primăriei Petroșani a susținut până acum campaniile de colectare. De la Artur Ambruș, șeful Compartimentului de Mediu din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, am aflat că timp de două zile, vineri 17 iulie și sâmbătă 18 iulie, la Petroșani campania a reușit să strângă peste 8 tone de DEEE.
„Cei mai mulți au venit în fața casei de cultură, unde am avut punctul principal de colectare, dar au fost și cetățeni care au apelat la serviciile de colectare puse la dispoziție, respectiv o mașină și oameni care să ridice aceste deșeuri direct de acasă. La final, s-au colectat peste 8 tone de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice. Ceea ce ne face să vedem încă o dată că aceste campanii sunt importante. În primul rând, că scapă oamenii din locuințe de vechituri. În al doilea rând, că acestea nu mai ajung aruncate la containerele de deșeuri menajere, ceea ce este cu totul interzis, deși, din păcate, unii cetățeni mai fac treaba asta chiar și cu riscul de a fi amendați”, a spus Ambruș.
Personal, subsemnatul poate să confirme de data asta faptul că cei care au sunat și au rugat ca acasă la ei să ajungă o mașină pentru ridicarea unui aparat vechi ce stă stricat de multă vreme în casă, au fost serviți cu promptitudine. Un televizor vechi stătea stricat de ceva vreme prin casă și după ce am sunat, am fost sunat să cobor la scară cu vechitura, un tânăr preluând-o și urcând-o în camionul cu care a venit. Vă invit pe toți cei care mai aveți astfel de lucruri să faceți data viitoare la fel. E foarte simplu și foarte practic și măriți astfel spațiul locuibil scăpând de vechituri.
Tombola organizată sâmbătă după-amiaza la închiderea acestei etape de colectare a stabilit următorii câștigători: 1. Doinea Sitea (un aspirator); de pe strada Maleia; 2-3. Petru Rădoi de pe strada Gociu Nicușor și Rodica Griober de pe strada 1 Decembrie 1918 (câteun fier de călcat); 4-5. Tiberiu Silaghi de pe strada Crângului și Iosif Maneu de pe str. Dâlja Mare (câteo cafetieră); 6-7. Gheorghe Codrea de pe strada Aleea Florilor și Nelu Ceru de pe strada Gociu Nicușor (câteun uscător de păr).
Prezent sâmbătă la punctul de colectare din fața casei de cultură de vizavi de primărie, alături de familie, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi s-a arătat mulțumit de reușita acțiunii: „Astăzi am participat și noi la campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Copiii noștri au fost foarte fericiți că au putut participa la o astfel de acțiune. Este important să educăm copiii de mici să fie atenți cu mediul înconjurător, să îl protejeze, pentru că prezentul, dar mai ales viitorul este al lor. Astfel de campanii de colectare organizate în colaborare cu Primăria municipiului Petroșani au mai avut loc. Lumea din localitatea noastră începe să se și obișnuiască cu ea, semn că în două zile s-au strâns 8 tone de astfel de deșeuri. Pe viitor dorim să mai organizăm astfel de campanii de colectare, venind în sprijinul cetățenilor noștri, dar și al mediului înconjurător prin ceea ce înseamnă evitarea poluării cu astfel de produse”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii