Cu 2,1 la mie incidența cazurilor de COVID, / Petroșaniul deschide școlile...

Cu 2,1 la mie incidența cazurilor de COVID, / Petroșaniul deschide școlile pe scenariul galben

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

„Ziarul Văii Jiului” a avertizat mereu asupra situației reale a pandemiei în Petroșani și că trebuie să fim vigilenți, nu relaxați. Situația la Petroșani necesită și în continuare foarte multă prudență, indicele de incidență apropiindu-se de 3 la mie. În vederea revenirii elevilor în școli, luni, 8 februarie, după o pauză de vreo două luni, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a avut o întâlnire on-line la finalul săptămânii trecute cu directorii de școli, licee și grădinițe de pe raza municipiului.

Petroșaniul este pe scenariul galben

Despre ce s-a discutat și alte câteva informații importante pentru elevi, în mod special, a vorbit la finalul întâlnirii primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

„Astăzi am avut o întâlnire on-line cu directorii unităților de învățământ din Petroșani, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de începerea școlii. Conform unei hotărâri, revenirea fizică în școli depinde de cele două scenarii – scenariul verde însemnând o rată de infectare mai mică sau egală cu 1 la mie, iar scenariul galben o rată de infectare de la 1 până la 3 la mie.

Deoarece Petroșaniul este momentan în scenariul galben, rata de infectare fiind azi de 2,1 la mia de locuitori, de luni vor reveni fizic în școli preșcolarii, elevii din clasele I-IV, VIII-a, XII-a și XIII-a, ceilalți elevi desfășurând orele în sistem on-line.

Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci: scenariul verde – când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este sub 1 la mia de locuitori; scenariul galben – când incidența este mai mare de 1 la mia de locuitori dar sub 3 la mia de locuitori, tot cumulată pe ultimele 14 zile; scenariul roșu când incidența este de peste 3 la mia de locuitori.

Astfel, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic și toți copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, cum este acum și cazul Petroșaniului, merg în continuare la școală și la grădiniță preșcolarii, copiii din ciclul primar și copiii din clasele terminale, respectiv, cum spuneam, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar copiii din ciclul primar și cei de la grădinițe, restul elevilor continuând cursurile în regimul on-line”.

Respectarea cu strictețe în școli a regulilor sanitare

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a mai susținut de asemenea că după discuția cu directorii de unități școlare este convins că școala „va începe în siguranță la Petroșani”, menționând pentru ziarul nostru că, evident și în mod normal „vor trebui respectate toate măsurile sanitare”, atât de către elevi cât și de profesori: „Firește că trebuie să le spunem elevilor, copiilor noștri, iar ei să înțeleagă, că în aceste momente școala este altfel decât o știau ei până în 2020, dar asta este situația și toată lumea trebuie să respecte aceste reguli și să se adapteze acestei situații, nedorite, până ce vom scăpa de această pandemie”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii