Coşurile de fum necurăţate au favorizat producerea a patru incendii în acest...

Coşurile de fum necurăţate au favorizat producerea a patru incendii în acest weekend

Timp de citire: un minut

Echipajele de pompieri au intervenit, în intervalul 6–8 ianuarie, la 4 incendii la locuinţe din Petroşani (două) Deva şi Hunedoara. De asemenea, au asigurat 14 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. Cauza principală în cazul incendiilor a fost lipsa întreţinerii coşurilor de fum. Intervenția promptă a pompierilor a determinat limitarea arderilor doar la suprafețe reduse din acoperiș sau la elemente de construcție, din lemn, ale caselor.

Pompierii hunedoreni au executat activități de educare și instruire în domeniul situațiilor de urgență la lăcașuri de cult din 27 localități. De asemenea, pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie ai Secției Ilia și Gărzilor de Intervenție Geoagiu, Baru, Lupeni, Râu de Mori au vizitat zeci de gospodării ale populației din 10 localități hunedorene pentru a duce mesajul de prevenire a situațiilor de urgență în mijlocul comunităților. Pompierii îi încurajează pe hunedoreni, în special pe cei din mediul rural, să curețe coșurile de evacuare a fumului și să exploateze corect mijloacele de încălzire și instalațiile electrice, acestea fiind principalele cauze generatoare de incendii în gospodării.

Echipaje de pompieri ale Detașamentelor Deva, Orăștie, Petroșani și Hunedoara, ai Secției Ilia și Stației Brad au efectuat misiuni de patrulare, în zona de competență, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute. Șase persoane aflate în situații vulnerabile, care prezentau hipotermie, au fost transportate în ultimele 48 de ore la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor hunedorene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii