Costurile de întreţinere a utilajelor DPADPP Petroşani nu sunt deloc mici

Costurile de întreţinere a utilajelor DPADPP Petroşani nu sunt deloc mici

Timp de citire: un minut
Dacă un proprietar de automobil ajunge cu maşina în service este foarte posibil ca reparaţia să coste mult mai mult decât se aştepta. În primul rând pentru că, cu toate că ne credem toţi „mecanici”, de fapt nu ne prea pricepem, şi putem fi păcăliţi uşor. 
Nu ştim cum stă treaba când vine vorba de reparaţiile autoturismelor şi utilajelor din parcul auto al unei instituţii publice, dar putem spune, după ce am văzut o serie de comenzi, că întreţinerea lor nu este un chilipir. Ştim din surse sigure că o societate privată cheltuieşte anual pentru întreţinerea unui camion aproximativ 8.000 de euro.
Înlocuirea unei roţi de tractor şi completarea cu ulei hidraulic a fost plătită, de exemplu, cu puţin peste 1.000 de lei. Reparaţiile la un sistem hidraulic, o vulcanizare de roată şi reparaţii la sistemul de lumini la o autospecială MAN au fost taxate cu 1.800 de lei.  Reparaţiile mai costisitoare, cum ar fi reparare căii de rulare a  trapei din spate, gresare, vulcanizare roată, reparaţia sistemului hidraulic, confecţionare bolţ, patină şi opritor la sistemul de  culisare, completare ulei grup, a fost taxată cu 8.250 lei. Dar nu este singura autoutilitară care să aibă nevoie de intervenţii majore.
În total, în ultimele două săptămâni, pentru reparaţii şi întreţinere, inclusiv spălare, la automobile şi autoutilitare şi utilaje, Direcţia Publică de Administrare a Domeniului Public şi Privat Petroşani a cheltuit 12.922 lei.
De multe ori administraţiile locale preferă leasingul sau închirierea serviciilor pentru autoutilitare, pentru că scapă complet de costurile întreţinerii lor şi plăţii taxelor şi impozitelor, asigurării obligatorii etc. Cu cât este parcul mai mare şi nevoia de utilaje mai diversificată, cu atât externalizarea acestor servicii este mai favorabilă financiar. Doar cheltuielile cu întreţinerea şi plata taxelor pentru o autoutilitară ajunge la 14.000 de euro anual.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii