Contribuția se dă în continuare, fiindcă / Vulcanul este mulțumit de prestația...

Contribuția se dă în continuare, fiindcă / Vulcanul este mulțumit de prestația SMURD-ului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Consiliul Local Vulcan a aderat la Asociația „SALVITAL” Hunedoara acum cinci ani, când a fost aprobată HCL nr.140/29.09.2005, iar trei ani mai târziu, prin HCL nr.73/2018, a fost  încheiat acordul dintre consiliul local vulcănean și asociația amintită.

 

Acordul prevede

achitarea, de către primăria vulcăneană, a unei contribuții bănești anuale menite să asigure funcționarea SALVITAL. La începutul lunii aprilie a acestui an, a fost anunțată majorarea la 10 lei/ locuitor a  contribuției către SALVITAL Hunedoara. „La data adoptării HCL nr.41/2020, se arată în referatul de aprobare, datorită faptului că, prin HCL nr.18/2020 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Vulcan pe anul 2020, prevederile bugetare anuale pentru contribuția anuală a municipiului Vulcan către Asociația Salvital Hunedoara a fost în sumă de 140,00 mii lei, suma fiind prevăzută pentru 2020 la valoarea cotizației de 5 lei, aprobată prin HCL 73/2018. Astfel, prevederile bugetare disponibile în bugetul municipiului Vulcan după efectuarea plăților aferente primului trimestru al anului 2020, începând cu data de 1 aprilie 2020, au fost de 93,00 mii lei, respectiv contribuția aferentă lunilor aprilie-iulie 2020, la cotizația aprobată în sumă de 10 lei/locuitor”.

 

Printr-o adresă

înregistrată la Primăria Vulcan sub numărul 29709/11.09.2020, Salvital-ul solicită plata contribuției pe o perioadă nedeterminată. Citez din nou din referatul de aprobare: „Având în vedere că, în prezent, în ședința din septembrie, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Vulcan pe anul 2020 aprobat prin HCL nr.18/2020 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Vulcan pe anul 2020 va fi rectificat în sensul că, la capitolul 66-Sănătate, vor fi alocate credite care vor acoperi contribuția anuală aferentă anului 2020 către Asociația Salvital Hunedoara, în sensul că, pentru anul 2020, cotizația anuală se va achita începând cu data de 04.01.2020”.

 

Cam fără cap

și coadă și încâlcit cu acel „în sensul că”, dar ce trebuie să se înțeleagă este că primăria vulcăneană nu i-a rămas și nici nu-i va rămâne datoare Asociației Salvamin. Care, recunoaște chiar beneficiarul, efectuează în mod profesional servicii mobile de urgență, resuscitare și descarcerare, de intervenții în caz de accidente colective, calamități sau dezastre. În plus, se recunosc necesitatea, utilitatea și eficiența serviciului SMURD Vulcan, care are un personal angajat competent și bine pregătit să contribuie la salvarea de vieți omenești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii