Continuă cursurile de instruire în acordarea primului-ajutor / 30 de tineri elevi...

Continuă cursurile de instruire în acordarea primului-ajutor / 30 de tineri elevi se pregătesc să devină voluntari ai Crucii Roșii Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cursurile de pregătire și perfecționare a tinerilor care își doresc să intre în marea familie a voluntarilor Crucii Roșii continuă la subfiliala de Cruce Roșie Petroșani.

 

Fiindcă e pandemie, deocamdată aceste cursuri prevăd doar instruire teoretică on-line. Se speră ca apoi, la finalul acestui set teoretic, să se intre cu acești cursanți și pe partea practică. Apoi, firește, să urmeze examenul și acordarea diplomelor. Abia la finalul acestui ciclu, cei instruiți acum vor putea spune că sunt voluntari cu acte și pregătire în regulă.

„Am organizat cursuri de când a început anul școlar și am încercat în acest sens să cooptăm la acestea tineri, în mod gratuit, astfel încât să avem cât mai mulți astfel de elevi pregătiți în Petroșani, dar și în toată Valea Jiului, pentru că la aceste cursuri sunt prezenți tineri și din localitățile învecinate nu doar din Petroșani.

În prezent avem o echipă de tineri care desfășoară aceste cursuri on-line. Este vorba de 30 de viitori voluntari care se pregătesc timp de două zile pe săptămână, vinerea și sâmbăta câte 2-3 ore, pentru acordarea Primului-ajutor în situații de urgență. În vacanța școlară au fost chiar patru zile pe săptămână de pregătire teoretică.

Cursurile se desfășoară, cum spuneam, on-line, din cauza pandemiei, și vor ține pentru această serie toată luna aceasta. La final, tinerii vor desfășura partea practică. Această parte practică va ține o săptămână, după care cei 30 de elevi vor susține un examen de absolvire a cursului. În cazul în care vor trece de acest test, vor primi diplomele de voluntar instruit în acordarea Primului-ajutor, putând apoi să ne ajute în acțiunile noastre umanitare de la Crucea Roșie Petroșani.

Aceste cursuri vor continua în viitorul apropiat și pentru adulți, nu știm încă dacă on-line sau fizic, asta în funcție de incidența cazurilor cu Covid-19 și de măsurile sanitare, acestea vor avea adresabilitate, în primul rând, spre cadre didactice de la școlile și liceele petroșenene. În plus, vom alcătui și o grupă de adulți de diferite meserii. Numărul locurilor va fi limitat, aceste cursuri pentru adulți se încadrează în finanțarea proiectului de către Primăria municipiului Petroșani, iar suma este limitată, dar suficientă, pentru ceea ce ne-am propus anul acesta pe această linie.

Instruirea tuturor participanților la aceste cursuri se face de către voluntari ai subfilialei noastre, care, la rândul lor, au fost instruiți de către noi, cei cu experiență și vechime în cadrul Crucii Roșii Petroșani”, a declarat, pentru ZVJ, doamna Felicia Vitan, secretarul subfilialei de Cruce Roșie Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii