Consiliul Județean Hunedoara neagă o eventuală criză a gunoaielor 

Consiliul Județean Hunedoara neagă o eventuală criză a gunoaielor 

Timp de citire: un minut

Astăzi, 7 decembrie, Instituția Prefectului a găzduit o discuție interinstituțională la care au luat parte reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, conducerea ADI Deșeuri, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, primarii din Simeria și Hunedoara, reprezentanții operatorului Salubritate SA Deva.

CJH neagă o eventuală criză a gunoaielor, referindu-se la faptul că ridicarea deșeurilor se va face constant. Dar de fapt criza gunoaielor există, pentru că gropile de gunoi din județ sunt depășite, iar deponeul ecologic, deși ar trebui să funcționeze de câteva luni, încă stă degeaba.

În cadrul discuției s-a stabilit o serie de măsuri care să asigure ridicarea și depozitarea deșeurilor menajere. Operatorul Salubritate SA Deva își va continua activitatea de ridicare și depozitare în deponeul intermediar de la Deva conform contractelor pe care le are în derulare. Cheltuielile de depozitare a gunoiului depus suplimentar vor fi suportate de CJ Hunedoara și ADI Deșeuri. Se va depune suplimentar peste cele 70.000 de tone aprobate anterior. Modalitatea de constituire a acestui fond de depozitare va fi stabilită în ședința AGA a ADI Deșeuri din data de 20 de decembrie 2016.

Consiliul Județean Hunedoara asigură populația că nu vor exista probleme legate de ridicarea deșeurilor de la platformele de gunoi amenajate în localități. Deșeurile menajere de la platformele de colectare vor fi ridicate conform graficelor stabilite de operatorii locali.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii