Concurs de soluții 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗲𝗶: 𝗽𝗲 𝗠𝗔𝗟𝗲𝗶𝗮, pentru studenți!

Concurs de soluții 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗲𝗶: 𝗽𝗲 𝗠𝗔𝗟𝗲𝗶𝗮, pentru studenți!

Timp de citire: 2 minute

Ești student(ă) la arhitectură, urbanism, design, arte plastice sau peisagistică? Te interesează intervențiile cu impact pozitiv asupra spațiului urban, a mediului și a oportunităților de activare a acestora?

Înscrie-te și tu!

Accesează linkul (pefirulapei.ro/concurs-pentru-studenti) și intră pe site pentru mai multe detalii despre regulament și condițiile de participare.

Concursul lansează provocarea imaginării și realizării unui concept compozițional și funcțional, de amenajare a unui spațiu de odihnă și recreere, pe malul pârâului Maleia. Proiectul va fi tratat atât din punct de vedere peisajer cât și din punct de vedere arhitectural, structuri construite, de tip pavilionar, cu caracter temporar, care urmează să fie implementate în practică în vara anului 2023, printr-un proces participativ, cu implicarea rezidenților. Prin intervenție va fi pusă în valoare și fațada dinspre apă a Casei Ianza, posibil fundal pentru organizarea unor evenimente culturale.

În urma jurizării se vor nominaliza trei lucrări pe baza criteriilor expuse mai sus, dintre care va fi ales un singur premiu. Acesta va fi în valoare de 2000 EUR. Soluția câștigătoare va fi implementată sub coordonarea echipei elaboratoare, în cadrul unei practici studențești de vară organizată în perioada 24 iulie – 4 august 2023, cu asistență permanentă din partea organizatorului de concurs.

 

Calendar:

10 iunie lansarea concursului și a temei

17 iunie termen limită întrebări și sesiune online de formare a echipelor

5 iulie predarea proiectelor

7 iulie anunțarea câștigătorilor și comunicarea rezultatelor pe:

24 iulie demararea lucrărilor

4 august inaugurarea amenajării: premiere și expoziție a lucrărilor

 

Juriul concursului:

Diana CULESCU – Peisagistă, București

Alexandra NAE – Urbanistă, București

Iris PRESECAN – Arhitectă, Petroșani

Cristina PURCAR – Arhitectă, Cluj-Napoca

Marius SILIVĂȘAN – Peisagist, Timișoara

Mulțumim membrilor juriului că au acceptat să ne ajute să stabilim cele mai bune proiecte! Pentru orice informații suplimentare necesare vă rugăm să ne transmiteți un mesaj la: urbanlab.vj@gmail.com.

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii