Concurență dură pentru admiterea la școlile de Poliție. 6000 de candidați pentru...

Concurență dură pentru admiterea la școlile de Poliție. 6000 de candidați pentru 1640 de locuri

Timp de citire: 2 minute

1640 de locuri s-au scos la concurs, la şcolile de agenți din Câmpina și Cluj Napoca, pentru tinerii interesați de o carieră în poliție. Dosarele s-au putut depune până duminică, iar un prim bilanț arată un interes foarte mare. Aproximativ 6000 de candidați au depus dosare în primă instanță. Ei mai au de trecut de acum mai multe probe, și abia in 2 februarie, anul viitor, vor afla dacă au prins sau nu un loc.

Un număr de aproximativ 6.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române – Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Interesul pentru admitere la Cluj este foarte mare, pe un loc se bat 4 candidați. La Școala de Poliție Septimiu Mureșan s-au înscris 1212 candidați pentru admitere.

Pentru dosarul de recrutare, candidaţii trebuie să depună documentele solicitate până la 24 noiembrie 2023. Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează în conformitate cu Dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuţii de recrutare.

Examenele vor consta în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea performanţei fizice. Proba de evaluare a performanţei fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie, candidaţii fiind repartizaţi pe centre zonale pentru susţinerea probei eliminatorii, în funcţie de arondare.

Proba de evaluare a cunoştinţelor are loc pe 16 decembrie, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, urmând a fi susţinută de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Proba pentru evaluarea cunoştinţelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor guvernamentale, educaţie civică şi cetăţenească. Examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise, în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 2 februarie 2024.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii