Concluziile la / Cupa „Pro Pescar” şi premianţii

Concluziile la / Cupa „Pro Pescar” şi premianţii

DIGITAL CAMERA

Timp de citire: 3 minute
Concluziile după cea de-a IX-a ediţie a concursului de pescuit sportiv-recreativ organizat de Asociaţia de Pescuit Sportiv „Pro Pescar” Petroşani la lacul de pe Maleia, pe care asociaţia îl administrează pe o perioadă de 10 ani, nu pot fi decât: timp frumos, presiune atmosferică scăzută care a dăunat prinsului de crap – în mod special, lume multă din Petrila, Petroşani, voie bună şi multe glume şi poveşti pescăreşti, cu ştiuci şi bibani „cât casa” prinse pe Dunăre, sau cine ştie mai unde… Poveşti pescăreşti, ce mai!
Crapul s-a lăsat aşteptat…
Dacă concursul s-a desfăşurat conform programului stabilit şi anunţat din timp de ZVJ, surpriza mare a fost că, deşi lacul geme de peşte, crap de patru soiuri în mod special, dar şi foarte mulţi răpitori, în cârligele pescarilor au căzut doar caraşi şi alte vreo două specii mai mici, peştii „babani” lăsându-se aşteptaţi.
Ion Carvaţchi, preşedintele asociaţiei care administrează lacul şi care a organizat şi acest concurs care a avut la start 50 de pescari înscrişi, pe trei categorii (feminin, masculin şi copii), e de părere că acei crapi aşteptaţi n-au căzut în cârlig deoarece presiunea atmosferică a fost destul de mică, iar în aceste condiţii „crapul stă ascuns, chiar dacă afară e cald”. Tot Ion Carvaţchi ne-a spus cu optimism: „Nu-i nimic, mai avem patru concursuri anul acesta, următorul în mai, pe care l-am decalat pe 21, ca să pice odată cu marea sărbătoare creştinească Constantin şi Elena, astfel că vor mai fi destule şanse să vină la băţ şi crapii mari, sunt convins de asta”.
Câştigătorii
În aceste condiţii, cum spuneam, popularul caras a făcut diferenţa, iar câştigătorii şi premianţii au fost următorii:
MASCULIN: Gheorghe Dacian Buzilă – locul I, Ferenc Nagy – locul II, Francisc Puskarici – locul III.
FEMININ: Gabriela Cimpoi – locul I şi Cristina Buşe – locul II.
COPII: Ionuţ Bogdan Baron – locul I.
VIP-uri politice locale 
La evenimentul pescăresc de pe „balta Maleii”, cum îi mai spun pescarii lacului, au ajuns mai spre după-amiază sau chiar spre seară, înainte de premiere, pe lângă cele peste 100 de persoane prezente şi câteva persoane politice cunoscute sau reprezentative din administraţia sau politica locală. La ceas de seară a ajuns la premiere şi primarul Petrilei, Ilie Păducel, însoţit de profesorul Gheorghe Boantă şi de fostul viceprimar Constantin Ramaşcanu.
„Am ţinut mult să ajung la acest concurs chiar şi pentru puţin timp, la premiere, dar am vrut neapărat să văd cum arată lacul şi ce e pe-acolo, deoarece, recunosc, n-am mai fost cam demult. Vă spun sincer, am constatat, cu plăcere, că se vede munca acestor oameni din asociaţie şi ţi-e mai mare dragul să petreci câteva ore în acel cadru natural minunat. Recomand tuturor petrilenilor să meargă la acel lac, că e frumos şi mă bucur că aceşti oameni au res­pectat ceea ce şi-au luat angajamentul că fac. În rest, căldură, voie bună, oameni de peste tot din Vale, frumoasă şi premierea şi mi-a făcut plăcere să înmânez diplomele”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel la o zi după concurs.
Reabilitarea drumului de acces spre lac
Tot legat de lac, primarul Ilie Păducel şi Ion Carvaţchi au stat de vorbă la faţa locului şi, împreună, au căzut de acord că în următoarea perioadă trebuie reabilitat drumul spre lac, marea problemă în momentul de faţă.
„Da, am stat de vorbă cu cei din asociaţie, cu oamenii prezenţi, dar şi cu preşedintele Ion Carvaţchi. Într-adevăr, reabilitarea căii de acces până la baltă va fi o preocupare de viitor a administraţiei publi­ce locale petrilene. Ţinând cont că zona devine tot mai cunoscută şi mai des călcată de vizitatori, pescari şi nu numai, ea va ajunge cu siguranţă un loc de atracţie pe timp de vară a petrilenilor şi nu numai, ceea ce ne face să luăm în calcul şi reabili­tarea acelui drum, sprijiniţi şi de cei din asociaţie, cu care avem un parteneriat. Vreau să-i sprijinim în pasiunea lor, pentru că am văzut acolo preocupare, interes şi muncă în ceea ce fac, dar şi foarte multă pasiune”.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii