Comunicat / Pentru o perioada de 90 de zile contribuabilii nu datorează...

Comunicat / Pentru o perioada de 90 de zile contribuabilii nu datorează impozit specific

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Nr. 46/24.09.2020

Pentru o perioada de 90 de zile contribuabilii nu datorează impozit specific

Conform Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 99/25 iunie 2020, contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru anul 2020 nu datorează impozit specific pentru o perioada de 90 de zile calculate de la data intrării in vigoare a acestei Ordonanțe de urgență.

Pentru aplicarea acestei prevederi, contribuabilii în cauză recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific stabilit potrivit Legii nr. 170/2016, aferent anului 2020, prin împărțirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulțirea valorii rezultate cu diferența dintre numărul de 365 de zile calendaristice şi numărul de 90 de zile calendaristice.

De asemenea, contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. IX din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 48/9 aprilie 2020 – privind unele măsuri financiar – fiscale, pentru recalcularea impozitului specific anual așa cum s-a menționat mai sus, scad şi perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a stării de urgență.

Menționăm că pentru a beneficia de prevederile din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 48/2020, contribuabilii trebuiau să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

a) au întrerupt activitatea total sau parțial şi dețin certificat pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri;

b) să nu se afle în insolvență conform informațiilor disponibile pe pagina web a Oficiului National al Registrului Comerțului.

Tot prin OUG nr. 99/2020 s-a stabilit că, prin derogare de la art. 8 alin.(1) din Legea nr. 170/2016,  declararea şi plata impozitului specific aferent semestrului I al anului 2020, să se efectueze până la data de 25 octombrie 2020 inclusiv.

 

Cu deosebită considerație,

COMPARTIMENTUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii