Comuncat de presă / CAS Hunedoara: 51 de medicamente care se acordau...

Comuncat de presă / CAS Hunedoara: 51 de medicamente care se acordau anterior cu viza comisiilor de experți, prescrise direct pacienților

Timp de citire: un minut
De la 1 martie, 51 de medicamente scumpe care anterior acestei date se acordau cu viza comisiilor de experți ale CNAS și CAS Hunedoara, vor putea fi prescrise direct asiguraților, după completarea formularelor specifice de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicația respectivă. 
Medicii prescriptori din județul Hunedoara vor avea obligația să completeze formularele pe care le vor transmite ulterior, prin mijloace electronice, către Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, urmând ca, în termen scurt, transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Atragem atenția că întreaga responsabilitate pentru prescri­erea medicamentelor menționate, precum și pentru corectitudinea completării formularelor va reveni exclusiv medicilor prescriptori. Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodată, ele vor fi și un instrument de control al evoluției costurilor prescrierilor de medi­ca­mente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CAS. Reglementarea formularelor este prevăzută în Ordinul CNAS nr. 141/2017, care poate fi consultat pe site-ul CAS Hunedoara.
Biroul de presă al CAS Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii